Bank reinigen

Zodra er een vlek optreedt, moet je deze onmiddellijk aanpakken. Te lang wachten voordat je begint met de behandeling van de vlek - zelfs als is het maar een kwestie van een paar minuten - kan ertoe leiden dat de vlek intrekt in de bank, waardoor het moeilijker is om deze alsnog eruit te krijgen.

Controleer de aanbevelingen van de fabrikant. Gebruik reinigings- oplossingen of wasmiddelen, Deze zijn meestal terug te vinden op de labels van de bank.

Controleer het label van je stoffen zitbank. Ken je die willekeurige instructies op de labels van je bank? Bekijk de onderstaande tabel voor de lijst met instructies.

Op water gebaseerde reiniger. Gebruik alleen een reinigingsmiddel op waterbasis om de bekleding schoon te maken. Een reinigingsmiddel op waterbasis is een type oplossing waarvan het hoofdcomponent water is.

Oplosmiddelen en reinigingsmiddelen op waterbasis. Het is veilig om zowel oplosmiddelen als reinigingsmiddelen op waterbasis te gebruiken.

Bekijk alle hoekbanken

Gebruik alleen een oplosmiddel om de bekleding schoon te maken. Een oplosmiddel is een type oplossing dat chemicaliën als hoofdbestanddeel gebruikt.

Gebruik een droge borstel om losse deeltjes te verwijderen. Ga over de gehele bank met een harde borstel met natuurlijke haren die helpt om los stof en vuile vlekken aan de oppervlakte te brengen.

Stofzuiger. Gebruik een stofzuiger voor het schoonmaken van uw stoffen bank, maak gebruik van een kruimeldief om kruimels en andere losse deeltjes te verwijderen. Dit zal het gemakkelijker maken om losse kleine deeltjes te identificeren.

Reinig met Soda. Strooi wat zuiveringszout over de gehele bank en je zal merken dat het helpt om geuren en vlekken te verwijderen. Je kunt ook gebruik maken van een zelfgemaakte zuiveringszout oplossing voor gebieden met diepliggende vlekken; meng gelijke delen zuiveringszout en water in een kom. Voor zowel de droge of natte oplossing, geldt dat je de soda laat zitten voor 15 tot 20 minuten. Zodra de soda volledig de vlek heeft geabsorbeerd, kun je het afzuigen met een borstel. En zoals met alle soorten schoonmaakmiddelen, test behandeling altijd eerst op een klein gedeelte van de bank voordat je de volledige bank aanpakt.

Behandeling met het aanbevolen schoonmaakmiddel. Maak je bank schoon met het aanbevolen product. Als je er niet zeker van bent of het product binnen de aanbevelingen valt, test dan eerst een klein gedeelte om eventuele verkleuring te voorkomen alvorens verder te gaan. Of het nu gaat om een reinigingsmiddel op waterbasis of een ander oplosmiddel (of beide), volg de instructies op de verpakking. Als de instructies zeggen dat het veilig is om dat te doen, maak dan gebruik van een zachte doek om de oplossing weg te vegen.

Droog uw stoffen bank af met een zachte handdoek. Voor gebieden die erg nat zijn gebruikt u een droge handdoek. Poets voorzichtig alle resterende reinigingsvloeistoffen eraf.

Laat de stoffen bank aan de lucht drogen. Laat de bekleding 's nachts goed drogen en geniet van de bank in de ochtend!