Hoe een stof voor je bank te kiezen

Er is een reden waarom stoffen banken zo'n populaire keuze zijn. Ze zijn comfortabel, hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en zijn verkrijgbaar in een brede keuze aan kleuren en stijlen. Maar hoe bepaal je welke stoffen voor u het beste zijn voor jou en je gezin? Stel jezelf deze vragen om erachter te komen.

Bekijk alle hoekbanken

Waar komt de bank te staan?

De positie van je bank in huis bepaalt meestal hoe vaak hij wordt gebruikt en wat het beste materiaal is om te gebruiken. Als je een bank kiest voor je woonkamer, kies dan voor robuuste stoffen zoals microvezels, ribstof of platte weefsels. Vermijd rijke, gestructureerde stoffen zoals chenille of fluweel. Deze kunnen luxueus aanvoelen, maar hebben de neiging om veel sneller versleten plekken te vertonen - niet een geweldige keuze voor een gezinsbank die constant in gebruik is.

Ribstoffen bank

Voor ribstoffen banken in kamers waar minder vaak gebruik van word gemaakt, kun je het je veroorloven om voor een luxere stoffering te gaan. Fluweel ziet er fantastisch uit, net als natuurlijk katoen. Houd er rekening mee dat deze stoffen mogelijk een professionele reiniging nodig hebben - getextureerde katoenen stoffen hebben bijvoorbeeld de neiging voedsel, stof en vuil in hun kleine kieren op te sluiten, dus moeten ze regelmatig grondig worden gereinigd.

Tip: Ben je aan het overwegen om een bank met katoenen bekleding te nemen? Kijk dan naar het aantal threads. Hoe hoger het getal, des te beter de kwaliteit van de stof, wat uiteindelijk een zachtere en sterkere bank betekent.

Heb ik huisdieren of allergieën?

Als je viervoetige familieleden fans zijn van banken, zijn moderne stoffen zonder veel textuur een goede keuze. suède voelt zacht aan, maar zal geen haren of stof van dieren ophopen, waardoor het ook een goede keuze is voor mensen met allergieën.

Hoe zit het met de kleur?

Locatie, huisdieren en allergieën - nu is het tijd voor het leuke stukje! Denk goed na over je kleurkeuze. Je wilt dat je stoffen zitbank overeenkomt met je huidige interieur en bestaande meubels, maar het moet veelzijdig genoeg zijn om mee te verhuizen - mocht je bijvoorbeeld binnenkort een nieuwe woning betrekken.

Bij het kiezen van een kleur is maat belangrijk, zowel voor de bank als de kamer waar de bank komt te staan. Heb je een kleine woonkamer? Een donkere kleur kan overweldigend zijn, vooral wanneer het een grote stoffen bank betreft. Neutrale kleuren zijn een veilige gok voor alle kamer- en bankafmetingen. Ze kunnen eenvoudig worden bijgewerkt met lichte kussens of plaids.

Rode bank

Laat je niet laten leiden door trends en ga in plaats daarvan voor een sterke kleur en een eenvoudig ontwerp, dat je huidige interieur aanvult. Als je gezin regelmatig op de bank knoeit dan is een donker patroon een geweldige manier om vlekken te verbergen.

Tip: bedenk hoeveel zonlicht je nieuwe stoffen zitbank te verduren krijgt. Hoewel de bank er nu fantastisch uit kan zien, vervagen donkere kleuren als ze in direct zonlicht worden geplaatst. Ga in plaats daarvan voor een lichtbestendige of lichtere stof.

Vind je perfecte ribstoffen zitbank – Bekijk hier de volledige collectie.