Bank met opbergruimte

Onze bank met opbergruimte is een sluwe ruimtebesparende oplossing voor al je opberg problemen. Een fatsoenlijke bank is er voor entertainment en ontspanning, een extra bed voor gasten om de nacht op te kunnen doorbrengen, en kan zelfs een flinke hoeveelheid geheime opslagruimte bieden. Het antwoord is het feit dat slaapbanken vaak van deze belofte afzien. In het verleden waren ze ofwel ongemakkelijk om op te zitten of niet comfortabel om op te slapen. Meestal zijn ze voor beide toepassingen niet erg geschikt.

Bekijk alle hoekbanken

Dus het goede nieuws voor iedereen die vandaag dit artikel leest, is dat de nieuwe generatie banken met opbergruimte enorm zijn verbeterd in vergelijking met hun logge, oncomfortabele voorouders. Zoals ik heb geleerd tijdens mijn onderzoek naar banken en meubels (is dat de slaapbanken met opbergruimte tegenwoordig slim ontworpen en comfortabel zijn. Echt prettig, sterker nog, ik zou zeggen dat ze must have zijn voor tijdelijke huurders, maar ook bed & breakfast overnachtingen.

We verdelen ze in twee categorieën. Er is een click-mechanisme, waarbij het rugkussen van de bank eenvoudig wordt neergeklapt en klikt, zodat je op hetzelfde materiaal blijft liggen waarop je zit. En er is het meer traditionele uittrekframe, waar de kussens worden verwijderd om een matras en frame te onthullen. De eerste is goedkoper, maar eenvoudiger; de laatste comfortabeler.

Qua eigenschappen, kan een bank zowel met als zonder armleuning geleverd worden met bijbehorende comfortabele kussens om de rug te ondersteunen. Een bank biedt slechts plaats aan twee tot drie personen, dus over het algemeen genomen is deze kleiner dan een loungebank. De bank heeft een grenen binnenframe bedekt met schuim om zo de meest comfortabele zitplaatsen te kunnen bieden.

En natuurlijk zijn er slaapbanken met opbergruimte die niet in een van deze categorieën passen.

Banken met opbergruimte

Laten we beginnen met een aantal standaard banken met de optie om de zitting op te tillen om er op deze manier spullen in te plaatsen.

Banken met opslag onder de stoelen

Deze eerste twee ontwerpen zijn redelijk rechttoe rechtaan. Het zijn normale banken aan de buitenkant, maar ze hebben opbergruimte onder het zitgedeelte. Gewoon een geweldige manier van opbergruimte creëren in je woonkamer zonder kasten te hoeven plaatsen.

Het is bekend dat het woord bank afkomstig is van het Arabische woord suffah dat verwijst naar een houten of stenen bank die bedekt kan zijn met kussens. De term is getransformeerd naar wat we vandaag de dag kennen als een loungebank. In tegenstelling tot een loungebank, moet een normale bank meer een zitfunctie bekleden.

Een loungebank heeft meestal twee armleuningen, is gestoffeerd en heeft een lage rug. Aangezien deze in de meeste huiskamers terug te vinden is, kunnen er meer mensen (vier of meer) op zitten dan op een normale bank. Net als gewone banken is een loungebank ook met stof of leer bekleed. Dit is een van de overeenkomsten die ze delen.

Banken met opslagruimte onder het zitgedeelte

Deze bank is te vinden op Dekbed-Discounter voor slechts een klein bedrag per maand. Ik denk niet dat iemand de opbergruimte zal opmerken, dus het is ook een goede plek om kostbaarheden op te slaan en dingen die je niet wilt dat iemand vind in het geval van diefstal. Het systeem is zo gebouwd dat je gemakkelijk toegang hebt tot je spullen. En zodra je kussens of dekens nodig hebt, til je het zitgedeelte op om zo eenvoudig toegang te krijgen tot je dekbedovertrekken.

Loveseat met opbergruimte

Dit is een ander vergelijkbaar ontwerp. Dit is gewoon een veel kleinere bank die we kunnen categoriseren als een bank in loveseat-stijl. Een loveseat met opbergruimte is goed ontworpen omdat je er gemakkelijk meerdere opbergdozen in kunt plaatsen. Ook al is het een kleine bank voor twee personen. Gewoon geweldig voor pas getrouwde stellen die in een klein appartement wonen. Er is een handvat dat het gemakkelijker maakt om de zitting op te tillen. Dit model is klein en past in de meeste kleinere huizen en kleine appartementen.

Een klassieke designbank

Dit model is te vinden bij Dekbed-Discounter. We hebben ook heel wat interessante banken met opbergruimte in onder de stoel.Deze bank is waarschijnlijk degene in dit artikel die het minst lijkt op een bank met opbergruimte. Het lijkt heel erg op een standaard bank, dus het is gewoon netjes om wat spullen erin te verstoppen.

Klassieke bank met opbergruimte

Dekbed-Discounter heeft eigenlijk verschillende geweldige ontwerpen. Laten we eens kijken naar enkele andere modellen met ruimte voor het opbergen van kussens, hoeslakens, moltons en ander beddengoed.

Retro bank met opbergruimte

Deze retro bank is ook echt cool. Hij is in verschillende kleuren verkrijgbaar en het heeft die vintage look die veel mensen leuk vinden. Het is een geweldig meubelstuk om een woonkamer of een tienerkamer op te vrolijken. Het is gemaakt van eco leer en er is ruimte voor een hoop schoolboeken, speelgoed of wat je maar nodig hebt.