Wat is het verschil tussen een bank en een loungebank?

Hoe noem je het meubel met een rug en / of armleuningen waar meer dan één persoon tegelijk op kan zitten - een bank, een bankstel of een loungebank? Heb je jezelf ooit afgevraagd wat de verschillen zijn en of er dat meer dan één zijn? Sommige mensen gebruiken verschillende termen als ze naar iets verwijzen, en meubels zijn hierop geen uitzondering. Verschillende termen worden meestal gebruikt vanwege verschillen in nationaliteit, sociale status, traditie of gewoonte. Maar de synoniemen van woorden die we gebruiken wanneer we naar onze meubels verwijzen, duiden niet op iets anders dan de voorkeur, en ze kunnen door elkaar worden gebruikt. Bovendien kunnen kleine verschillen in ook een essentiële factor zijn, omdat de meeste op het eerste oog gelijkende dingen verschillende namen hebben.

Bekijk alle hoekbanken

In dit artikel vergelijken we een bank, bankstel en loungebank op het gebied van de geschiedenis, gebruik, grootte, materialen en stijl om als referentie te dienen bij het kopen van loungebanken.

Wat is een bank?

Het woord bank is eigenlijk van oorsprong Frans. Het komt van het werkwoord coucher dat betekent te gaan liggen. Dus, een bank zou meer moeten verwijzen naar een bed waar je kunt liggen, in plaats van alleen maar een stoel om op te zitten.

Qua eigenschappen, kan een bank zowel met als zonder armleuning geleverd worden met bijbehorende comfortabele kussens om de rug te ondersteunen. Een bank biedt slechts plaats aan twee tot drie personen, dus over het algemeen genomen is deze kleiner dan een loungebank. De bank heeft een grenen binnenframe bedekt met schuim om zo de meest comfortabele zitplaatsen te kunnen bieden.

Wat is een bankstel?

Het is bekend dat het woord bankstel afkomstig is van het Arabische woord suffah dat verwijst naar een houten of stenen bankstel die bedekt kan zijn met kussens. De term is getransformeerd naar wat we vandaag de dag kennen als een loungebank. In tegenstelling tot een loungebank, moet een normaal bankstel meer een zitfunctie bekleden.

Een loungebank heeft meestal twee armleuningen, is gestoffeerd en heeft een lage rug. Aangezien deze in de meeste huiskamers terug te vinden is, kunnen er meer mensen (vier of meer) op zitten dan op een normaal bankstel. Net als gewone bankstellen is een loungebank ook met stof of leer bekleed. Dit is een van de overeenkomsten die ze delen.

Wat is een loungebank?

De term lounge heeft verschillende betekenissen. Ten eerste betekent het luieren. Dit is misschien de reden waarom loungebanken vaak langer zijn en meer zitplaatsen bieden dan normale banken, afhankelijk van de gekozen vorm en lengte van de loungebank, passend bij de inrichting van de kamer.

Loungebanken zijn een perfecte aanvulling op de woonkamer. Wanneer je kamer een afwijkende vorm heeft, dan kan een modulaire loungebank worden gebruikt om de ruimte efficiënt te vullen zonder afbreuk te doen aan de pracht en praal van je huis. Tips nodig bij het kopen van een bank, of een loungebank?

Of het nu gaat om een bank, bankstel of loungebank, deze meubels zijn essentieel in de woonkamer. Hier zijn een paar tips voor je die je kunt gebruiken bij het kopen van eigentijdse meubels voor je huis:

Vergaar informatie over het specifieke type meubels dat je wilt kopen:

Houd altijd rekening met het interieurontwerp en de vrije ruimte van uw woonkamer voordat u meubels koopt.

Ga naar een betrouwbare meubelwinkel om het product zelf uit te proberen en zo je keuzes te beperken.

Wanneer je bij een online meubelwinkel koopt, let dan op de tekst, beschrijving, afmetingen en afbeeldingen.

Neem indien mogelijk contact op met het bedrijf en vraag om hulp bij het kopen van woonkamermeubilair.

Als je behoefte hebt aan een betrouwbaar bedrijf met een onberispelijke staat van dienst met betrekking tot het aanbieden van de beste moderne meubels zoals banken, bankstellen en loungebanken, vertrouw dan alleen op Dekbed-Discounter. We zorgen ervoor dat je je meubels op tijd en in topconditie krijgt. Neem gerust contact met ons op en ervaar wat de beste meubelzaak in Gouda en Rotterdam te bieden heeft!