Matras schoonmaken

Een matras schoonmaken en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Indien je last hebt van urine in bed of andere vlekken is het verstandig om dat grondig aan te pakken. Op die manier houd je het matras schoon en hygiënisch, zodat je daar de volgende nacht weer fijn op kunt slapen. Een matras schoonmaken van zweet of van urine? Of andere vlekken die je wilt verwijderen, maar weet je niet goed hoe je dat moet aanpakken? Wij zetten een aantal tips op een rij, waarmee je de levensduur daarvan flink kunt verlengen. Een fijn idee, zodat je iedere avond heerlijk comfortabel in slaap kunt blijven vallen.

Bekijk alle matrassen

Matras schoonmaken? Zo doe je dat

Een matras schoonmaken bij urine of zweet? Veel klanten vragen ons hoe je een matras schoonmaakt. Daarvoor heb je een paar mogelijkheden: Gebruik keukenzout, dat de vlekken uit het matras kan trekken. Direct op een vochtige plek te strooien, om het daarna in te laten trekken. Veeg het overtollige zout weg met een stoffer en blik of zuig het op met de stofzuiger. Gebruik vervolgens nog wat vloeibaar wasmiddel op een doekje, zonder het matras te nat te maken. Liever aan de slag met een vlekkenmiddel? Gebruik een middel voor meubels en matrassen. Met een harde borstel, mits je matras dat aan kan. En wil je voorkomen dat je moet gaan borstelen? Kies dan een matras met een tijk die je kunt wassen, bijvoorbeeld door die af te ritsen. Tenslotte kun je het matras schoonmaken bij zweet of urine door gebruik te maken van soda en een stevige borstel. Borstel het matras in met de soda en laat dat een paar uur intrekken. Gebruik een stoffer en blik om de resten daarna op te vegen, en een stofzuiger voor het laatste beetje. Op die manier gaat een matras lang mee. Doe online inspiratie op met de verschillende matrassen die er beschikbaar zijn, zodat je daar een goede keuze uit kunt maken.

Zweet of urine vlekken schoonmaken uit je matras

Zweet of urine vlekken en het matras schoonmaken? Gebruik de bovenstaande tips, waardoor je het matras netjes en schoon kunt houden. Hygiënisch, zodat je daar weer comfortabel in kunt slapen. Om vlekken van urine en zweet te verwijderen, door het matras schoon te maken, zonder dat in de wasmachine te hoeven stoppen.