Soorten matrassen

De soorten matrassen vergelijken? Er bestaan verschillende materialen, met hun eigen eigenschappen voor een goede nachtrust. Waarbij vooral de combinatie van die materialen belangrijk is, voor een fijn comfort in bed. Houd er rekening mee dat verschillende materialen elkaar kunnen versterken of juist in de weg kunnen zitten. Een goed ventilerend en een slecht ventilerend materiaal samen kunnen elkaar bijvoorbeeld niet opheffen. Daardoor zal het matras als geheel niet goed ventileren, iets dat de nachtrust niet ten goede komt. Het is daarom de moeite waard om de matras soorten te vergelijken en daar vervolgens een goede keuze uit te maken. En wil je nagaan welk soort matras voor jou de beste keuze biedt? Dan is het vooral verstandig om goed te kijken naar de stevigheid, de ondersteuning en bijvoorbeeld de ventilatie van het materiaal.

Bekijk alle matrassen

De verschillende soorten matrassen

Benieuwd welke verschillende soorten matrassen er zijn? We onderscheiden allereerst de meest bekende materialen: Pocketvering Koudschuim Traagschuim Als alternatief voor de pocketvering-matrassen zijn er ook binnenveringsmatrassen beschikbaar. Goedkoper, omdat er geen sprake is van apart geplaatste veren met een eigen afwerking. En daarnaast heb je de keuze uit bijvoorbeeld soorten matrassen in polyetherschuim of PE-schuim. En op zoek naar een meer specifiek materiaal? Dan kun je bijvoorbeeld kijken naar latex en gel, net als naar waterbedden of een Bonell-vering. Op die manier heb je de keuze uit verschillende matras soorten. Voor een goedkoop matras of het meest comfortabele bed dat er beschikbaar is. Gewoon bij ons uit de eigen voorraad, waardoor we de verzending naar jouw adres meteen in orde kunnen maken.

Welk matras past bij mij?

Welk soort matras past bij mij en hoe bepaal je dat? Het is de moeite waard om goed te kijken naar de mate van comfort dat een matras biedt. Door middel van de ondersteuning, bijvoorbeeld om de rug horizontaal te laten liggen. Zoek je naar een stevig matras voor een buikslaper of juist een zachter matras voor een zijslaper? Het zijn belangrijke elementen om rekening mee te houden. Net als met de ventilatie. Als je het snel warm hebt is bijvoorbeeld koudschuim goed geschikt, omdat je het daarin net als in een pocketvering matras niet zo snel te warm zal krijgen. En los van de soorten matrassen die er zijn kun je gebruik maken van een matrashoes, die je gemakkelijker kunt wassen dan het matras zelf. Ontdek online onze matrassen, om daarmee op je gemak inspiratie op te doen.

Kies het best geschikte matras bij Dekbed-Discounter

Uit de matras soorten het best geschikte model kiezen? Wij maken het je bij Dekbed Discounter graag gemakkelijk. Gewoon online, om een goedkope keuze te maken uit de verschillende soorten matrassen die er beschikbaar zijn. Snel verzonden, zodat jij het matras snel in huis hebt en je er thuis binnenkort heerlijk op kunt slapen.