Matrashoezen wassen

Een matrashoes wassen en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Het is vooral belangrijk om kritisch te kijken naar het materiaal en natuurlijk de juiste temperatuur. Op die manier voorkom je eventueel krimpen en zorg je er daarnaast voor dat de machine delicaat omgaat met het te wassen materiaal. We helpen je graag op weg met het wassen van de matrashoes. Dat is gemakkelijker dan een matras wassen, omdat die over het algemeen niet in de wasmachine past. Dat geldt voor een regulier model, net als wanneer je het topmatras wilt wassen. En wil je de matrashoes wassen, maar twijfel je op hoeveel graden je dat moet doen? We geven je daarvoor een paar handige tips mee.

Bekijk alle matrassen

Een matrashoes was je zo

Een matrashoes wassen doe je aan de hand van de juiste temperatuur en het juiste programma, afgestemd op het materiaal van de hoes. Een gouden stelregel is dat je alles zonder zorgen op 30 graden Celsius kunt wassen, als je niet weet wat de maximale temperatuur is. Op die manier voorkom je eventueel krimpen, terwijl de huidige wasmachines en wasmiddelen daarvoor uitstekend geschikt zijn. Kun je op het label ook niet nagaan om welk materiaal het gaat? Houd er dan rekening mee dat de hoes voor het matras gemaakt kan zijn van wol. Dat vraagt om een speciale behandeling door de machine, op basis van het wol-programma. Kies bij voorkeur dit programma, als je niet weet om welk materiaal het gaat. En weet je zeker dat het niet gaat om wol? Dan kun je hiervoor ook het reguliere wasprogramma gebruiken. Op 60 graden, want dan hoef je ook niet bang te zijn voor krimp. Op die manier kun je de hoes om het matras of topmatras wassen, zodat je weer snel in een schoon bed kunt liggen. We leggen je op die manier ook graag uit hoe je een matrasbeschermer kunt wassen. Zodat je inspiratie op kunt doen met ons brede assortiment, om te beschermen met een hoes die je zonder problemen kunt wassen.

Op hoeveel graden was je een matrashoes?

Dus, een matrashoes wassen en weten hoeveel graden je daarvoor dient te gebruiken? Ga uit van de minimale 30, indien je op het waslabel geen instructies kunt vinden en je niet weet om welk materiaal het gaat. Weet je zeker dat het geen wol is? Dan kun je zonder problemen wassen op 60 graden.