Hoe lang gaat een matras mee?

Hoe lang gaat een matras mee en geldt dat zowel voor het matras als voor de topper? Belangrijke vragen, waar wij je uit ervaring antwoord op kunnen geven. Ervaring met de verschillende soorten matrassen, om aan te geven hoe lang je daarmee kunt doen. Je kunt op die manier nagaan hoe lang een boxspring matras meegaat, net als een van de andere materialen. Waarbij het uiteraard belangrijk is om het materiaal goed te onderhouden, bijvoorbeeld door het matras regelmatig schoon te maken.

Bekijk alle matrassen

Zo lang gaat je matras mee

Hoe lang doe je met een matras? Gemiddeld genomen gelden de volgende levensduren voor de diverse materialen:

  • Polyether matras: 4 - 6 jaar
  • Binnenveringsmatras: 6 - 8 jaar
  • Latex matras: 7 - 9 jaar
  • Talalay-latex matras: 8 - 10 jaar
  • Pocketveringmatras: 8 - 10 jaar
  • Traagschuim matras: 8 - 10 jaar
  • Koudschuim matras: 12 - 15 jaar

Hierbij gaan we er vanuit dat je het matras goed schoonhoudt. Op die manier kun je de levensduur daarvan verlengen. Dat geldt voor hoe lang een matras meegaat dat je op het bed hebt liggen, net als voor een matrastopper als je die gebruikt.

 

Hoe lang gaat een matrastopper mee?

Benieuwd hoe lang je doet met een matrastopper? Daarvoor gelden min of meer dezelfde termijnen als hierboven. Dat komt door het feit dat je daar op slaapt, in plaats van op het matras daaronder. We helpen je online graag te bepalen welk matras het best bij je past. Of je kunt inspiratie opdoen met ons complete assortiment, dat je gewoon online kunt kopen.

Haal het beste uit je matras!

Een matras kopen dat lang meegaat? Dan is het slim om goed op te letten hoe lang een matras topper mee gaat. Net als een normaal matras, afhankelijk van waar je gebruik van maakt. En op die manier kun je er ook voor zorgen dat een boxspring matras lang meegaat, zodat je daarmee investeert in een goede nachtrust voor nu en in de toekomst. Bekijk de hoogwaardige matrassen, die je bij ons gewoon online kunt kopen. En was die regelmatig, om daar het beste uit te kunnen halen. Op die manier doe je lang met een matras. Of het nu gaat om een matrastopper, een boxspring of een ander model dat je op het oog hebt.