Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

 

Gele vlekken uit matras verwijderen

Vlekken uit je matras verwijderen en benieuwd hoe je dat het best kan aanpakken? Er kan sprake zijn van verschillende vlekken, maar vooral bij urine in het matras is het belangrijk om dat grondig schoon te maken. Je zorgt daarmee voor het behoud van je matras en voorkomt bovendien dat de lelijke gele vlekken het een minder prettig idee maken om in bed te stappen.

Urinevlekken uit een matras is op zich niet moeilijk, al heb je er wel een aantal specifieke schoonmaakmiddelen bij nodig. Dat komt door de hardnekkigheid van plas in het matras, waardoor bijvoorbeeld ook de lelijke gele kleur ontstaat. Wil je plas uit een matras halen? We zetten een aantal handige tips voor je op een rij.

Bekijk alle hoeslakens

Hoe verwijder ik de gele vlekken uit een matras?

Je kunt plas uit een matras halen door gebruik te maken van soda. Je kunt dat over het matras verdelen en het er vervolgens in borstelen. Laat het daarna een paar uur liggen, zodat de soda de kans krijgt om echt in het matras te trekken. Daar bevindt zich ook de urine, waardoor je daar even de tijd voor moet nemen. Je kunt vervolgens een stoffer en blik gebruiken om de meeste soda van het matras te verwijderen. En gebruik een stofzuiger voor de restjes. Houd er rekening mee dat dit vooral goed werkt bij zweetplekken en een beetje plas. Wil je grotere plasvlekken uit het matras halen? Dan zijn er grondigere methoden nodig.

Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van keukenzout, met name als de vlekken er net in zijn gekomen. Het zout op het matras helpt het vocht op te nemen, waardoor je voor een grondige reiniging kunt zorgen. Het zout kun je weer met een stoffer en blik opruimen en met de stofzuiger haal je de rest weg. Maak de vlek van urine in het matras daarna nog even schoon met wat vloeibaar wasmiddel. Pas er wel mee op om het matras niet te nat te maken, want dat droogt heel langzaam.

Tenslotte kun je proberen om de urinevlekken te verwijderen uit het matras door daarvoor een harde borstel te gebruiken. Kijk wel op het label van het matras of dit is toegestaan en geen problemen geeft. Daarnaast zijn er vlekkenmiddelen beschikbaar, die je ook op meubels kunt gebruiken. Op die manier krijg je urine uit het matras, zodat ook de gele vlekken zullen verdwijnen.

Help! Urine in mijn matras

Urine in het matras kan iedereen overkomen. Het schoonmaken daarvan is een lastig klusje. Wil je de volgende keer geen vlekken meer uit het matras verwijderen? Dan is het verstandig om onder het hoeslaken gebruik te maken van een molton. Een molton is een matrasbeschermer tegen transpiratie. En gaat het om meer vocht dat je verliest? Dan is een waterdichte molton een goede keuze. Op die manier voorkom je plas in het matras, waardoor het achteraf niet nodig is om de vlekken schoon te maken. Combineer een waterdichte molton of een matrasbeschermer met daarop een hoeslaken dat comfortabel slaapt. Voor een bed waar je aan de buitenkant niets aan ziet, dat toch urine weert uit het matras.

Kees
Kan ik je helpen?