Vochtverlies in bed: welk materiaal heb ik nodig?

Last van vochtverlies in bed? Een waterdichte molton of matrasbeschermer is dan de juiste keuze. Niet iets waar veel mensen graag over vertellen, maar ondertussen bescherming die meer mensen gebruiken dan je zou denken.

We verliezen ’s nachts allemaal vocht, omdat we in bed transpireren. Die transpiratie kan een hoeslaken over het algemeen goed opvangen. Daar heb je geen waterdicht model voor nodig. Het wordt iets anders als je te maken hebt met meer vochtverlies, bijvoorbeeld als je ’s nachts een beetje urine verliest. Een waterdicht hoeslaken vormt dan een goede keuze.

Hoeslakens zelf zijn er niet in waterdichte materialen. Daardoor maak je onder het hoeslaken gebruik van een waterdichte matrasbeschermer of een molton. Op die manier creëer je een bed waarin je slaapt op een comfortabel materiaal, met de bescherming eronder. Het is uiteraard wel verstandig om je hoeslaken wat vaker te wassen, zodat je ’s avonds in een fris bed stapt.

Bekijk alle hoeslakens

Beddengoed tips bij vochtverlies

Last van vochtverlies in bed en benieuwd naar handige beddengoed tips? Een waterafstotend hoeslaken bestaat helaas niet, waardoor het de combinatie van materialen is waarmee je een goede keuze maakt. Zorg er bij voorkeur voor dat je begint met een waterdichte matrasbeschermer of een molton. Die leg je op je matras, zodat je een waterdichte laag creëert. Transpiratie en ander vochtverlies kan dan niet doordringen in je matras. Op die manier voorkom je lelijke gele vlekken in je bed.

Vervolgens kun je daarop gebruik maken van een hoeslaken. Je kunt daarvoor gewoon kiezen voor katoen of een van de varianten daarop. Zoals flanel, satijn, jersey, badstof of velours. Op die manier zorg je voor een comfortabel bed op basis van de eigenschappen die je zoekt. Zonder dat er aan de bovenkant iets aan te zien is, terwijl je toch kunt rekenen op goede waterdichte bescherming tegen je matras.

Welk materiaal hoeslaken helpt tegen zweten?

Heb je geen last van vochtverlies, maar zweet je overmatig? In dat geval is er sprake van veel transpiratie, waar je mogelijk iets aan kunt doen met een ander type stof. Je hebt wellicht geen waterafstotend hoeslaken nodig, als je gebruik maakt van 100% katoen, katoen-satijn of katoen-flanel. Die materialen werken goed verkoelend, omdat er sprake is van een open structuur. Minder warm dan bijvoorbeeld badstof of jersey en velours, zodat de kans groot is dat je minder zal zweten.

Waterdichte hoeslakens bij Dekbed-Discounter

Online een hoeslaken kopen en daarnaast op zoek naar goede bescherming tegen vochtverlies? Kies een hoeslaken tegen zweten of maak gebruik van een waterdichte molton. Een waterdichte matrasbeschermer, die voorkomt dat er gele vlekken in het matras zullen ontstaan. En met de combinatie van de juiste materialen hoef je daar aan de buitenkant niets van te zien. Je slaapt heerlijk comfortabel op een fijn materiaal, terwijl de laag daaronder zorgt voor de bescherming tegen vochtverlies of overmatig zweten en transpireren.