Hoe strijk je een hoeslaken?

Een hoeslaken strijken en benieuwd hoe je dat aanpakt? Veel mensen die hun beddengoed strijken nemen ook graag de hoeslakens mee. Houd er wel rekening mee dat het hoeslaken over het algemeen niet de makkelijkste klus is, vooral als je een 2-persoonsbed hebt.

Je kunt een hoeslaken strijken door die minstens één keer dubbel te vouwen in de lengte. Op die manier houd je nog een meter lengte over. Met name de dunnere stoffen van de hoeslakens kun je zo goed strijken, zelfs als je die in de breedte ook nog een keer dubbel vouwt. Op die manier haal je de ergste kreuken er eenvoudig uit.

Bekijk alle hoeslakens

Tips voor het strijken van je hoeslaken

De beste tip voor het strijken van je hoeslaken? Doe het niet en maak gebruik van kreukvrij beddengoed. Koop het hoeslaken strijkvrij, bijvoorbeeld door gebruik te maken van jersey of van badstof. Jersey verdient de aanbeveling als je het snel warm hebt in bed. Het gaat in principe om katoen, maar dan geweven op een manier zoals we ook breien. Daardoor ontstaan er lussen in de structuur, die zorgen voor meer rekbaarheid. Die rekbaarheid maakt het gemakkelijker om je bed op te maken en houdt het hoeslaken kreukvrij.

Wil je toch hoeslakens strijken, bijvoorbeeld omdat je gebruik maakt van katoen? Vouw het geheel dan één of meerdere keren dubbel. Gebruik de hoogste temperatuur van de strijkbout en zorg er daarmee voor dat je het geheel kreukvrij kunt maken. Je kunt op die manier ook het andere beddengoed strijken, waarbij je ook zal merken dat de grote afmetingen de grootste uitdaging vormen. Door het beddengoed strijkvrij te kopen kom je daar gemakkelijk vanaf. Maak een keuze tussen het kreukvrij wassen van je hoeslakens en beddengoed voor een fijn verkoelend bed, of een materiaal dat je niet hoeft te strijken maar wel wat warmer aan kan voelen.

Wat je vooral niet moet doen bij het strijken van je beddengoed

Jouw hoeslaken strijken om het bed mooi op te maken? Voorkom dat je dit doet zonder de stof een keer dubbel te vouwen. Zodra je de ene kant strijkt ligt de andere alweer op de grond. Los van de viezigheid die er kan liggen creëert het eenvoudig nieuwe kreuken, zodat je het nooit zo netjes krijgt als je zou willen. En heb je beddengoed of hoeslakens gekocht in jersey, badstof of bijvoorbeeld velours? Die materialen hoef je niet te strijken, omdat de rekbaarheid er automatisch voor zorgt dat je het bed strak op kunt maken.

Welke strijkvrije hoeslakens zijn er?

Je hebt binnen ons uitgebreide assortiment stoffen de keuze uit een aantal strijkvrije hoeslakens. Bekijk bijvoorbeeld de modellen in jersey en in badstof. Ze zorgen er met hun rekbaarheid beiden voor dat het hoeslaken zichzelf strak zal trekken op het moment dat je het bed opmaakt. Daardoor is het hoeslaken strijkvrij, zodat je er na het wassen niet eerst mee aan de slag hoeft. In plaats daarvan kun je het bed meteen mooi opmaken, zodat je er ontspannen op in slaap kunt vallen.