Beste kussens voor zijslapers

Het beste hoofdkussen voor een zijslaper kopen? Het is de meest gezonde slaaphouding, dankzij een goede ondersteuning van de belangrijke punten van je lichaam. Bijvoorbeeld je nek, schouders en rug krijgen voldoende ondersteuning, zodat je ’s morgens zonder pijntjes fris wakker zal worden.

Maar, hoe vind je het ideale hoofdkussen voor een zijslaper? En wanneer ben je er eigenlijk één? Wij zetten de belangrijke informatie voor je op een rij. Met adviezen voor de beste materialen, om een kussen voor een zijslaper te kiezen. Waarop je comfortabel in slaap kunt vallen en waarmee je ’s morgens fris ontwaakt.

Bekijk alle kussens

Wanneer ben je een zijslaper?

Benieuwd of jij een zijslaper bent? Je slaapt het grootste deel van de nacht op je zij en valt in die houding het makkelijkst in slaap. Met je armen gebogen naast je lichaam of vlakbij je hoofd. Eén van de beide schouders raakt het bed, de ander ligt omhoog of zijwaarts. Het beste hoofdkussen voor een zijslaper is vervolgens afhankelijk van 3 belangrijke factoren:

  • Jouw postuur

    Ben je breed gebouwd? Zorg dan voor een hoofdkussen met meer vulling. Een hoger kussen zorgt voor de opvulling vanaf jouw schouder die op het bed ligt tot aan de zijkant van je hoofd.

  • De stevigheid van je matras

    Heb je een zacht matras dat ver inzakt? Dan hoeft het kussen voor een zijslaper niet zo hoog te zijn. Andersom kun je bij een harder matras beter gebruik maken van een stevig hoofdkussen met veel vulling.

  • Je persoonlijke voorkeur

    Slaap je graag op een stevig hoofdkussen of zak je er liever een stukje in weg? Wellicht ken je jouw persoonlijke voorkeur al. Let er anders eens op de volgende keer dat je gaat slapen of dat je in een hotel slaapt. Op die manier ontdek je eenvoudig wat jij prettig vindt.

Welke materialen kussens zijn goed voor een zijslaper?

Je hebt de keuze uit een paar fijne materialen voor zijslapers. Voor het hoofdkussen kun je gebruik maken van stevige materialen zoals veren of traagschuim. Het boxkussen is daarbij het best geschikt, dankzij de hoge opstaande rand. Op die manier creëer je een voldoende hoge ondersteuning, zelfs als je breed gebouwd bent en wel wat extra hoogte kunt gebruiken.

Vergelijk de hoofdkussens voor zijslapers met die voor rugslapers, zodat je daar een goede keuze uit kunt maken. En inspiratie opdoen met alle kussens die er beschikbaar zijn? Wij maken het je online graag gemakkelijk.

Koop een kussen bij Dekbed-Discounter!

Een kussen voor een zijslaper koop je eenvoudig online. Je hebt de keuze uit tal van modellen in alle prijsklassen. Een goed en goedkoop hoofdkussen voor een zijslaper, waarop je comfortabel in slaap kunt vallen. Direct uit eigen voorraad, zodat je jouw bestelling zo snel mogelijk in huis hebt.