Mogelijkheden vintage vloerkleden

Om een ouderwetse, antieke of retro uitstraling in de woonkamer of slaapkamer te creëren is een vintage vloerkleed of karpet de oplossing. Het grote voordeel van een vloerkleed is dat het meteen iets toevoegt aan je interieur. Een vloerkleed kopen was nog nooit zo leuk. Kleuren en stijlen, in vintage vloerkleden heb je ontzettend veel mogelijkheden. Een vintage vloerkleed combineert met vele interieurs en smaken. Klassiek, landelijk, industrieel, modern maar vooral ook in mooi in een stoer interieur. Een vintage vloerkleed of karpet maakt de woonkamer, slaapkamer, tuinkamer, kantoor, keuken of kinderkamer extra gezellig en geeft comfort. Zorgt voor warmte en sfeer. Vintage is niet oubollig, het is een trend om een nieuw vloerkleed te kopen met een doorleefde, stone-washed of old-fashion uitstraling. Een mooi nieuw vloerkleed of karpet in vintage look en uw interieur voelt niet meer koud, saai of leeg aan. Bij vintage vloerkleden wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen.

Materialen vintage vloerkleden

In nieuwe vintage tapijten worden vaak synthetische materialen als polyester, polyamide, polypropyleen en viscose gebruikt. Vaak zijn het vlakweef tapijten en hebben ze een hoogte van ca. 10 mm. Veel vintage vloerkleden worden handgemaakt, jacquard geweven in polyester/chenille, katoen/chenille, polypropyleen/chenille. Machinale vlakweeftapijten zijn vaak in polyester/ Natuurlijke materialen als wol, katoen en jute komen ook voor. De backing of rug van het tapijt is meestal van katoen. Keuze uit patchwork, bloemdessins, grafische patronen, Scandinavische dessins, Oosterse patronen of met een medaillon in het midden. Soms met border. Vintage vloerkleden zijn leverbaar in kleuren groen, grijs, zwart, antraciet, bruin, geel, rood, roze, petrol, beige, offwhite, lila ,olijf, turquoise, blauw, taupe, multicolor, gemêleerd, gestreept en met cirkels.

Eigenschappen vintage vloerkleden

Laagpolige, handgemaakte vlakgeweven tapijten of machinaal geweven bedrukte uitvoeringen. Hoogte van de tapijten ca. 10 mm. Een karpet of vloerkleed kan helpen tegen allergieën omdat ze stofdeeltjes opvangen. Rondzwevende stofdeeltjes komen in het vloerkleed. Wel regelmatig goed stofzuigen of soms uitkloppen. Slijtvast en comfortabel.

Maten vintage vloerkleden

Er is altijd wel een vloerkleed op maat voor u bij. De meeste vloerkleden of karpetten zijn in meerdere maten leverbaar. Rechthoekige vloerkleden in maten als 80 x 150, 120 x 170, 140 x 200, 160 x 230, 200 x 290 tot 240 x 300.