Perzische ( Oosterse ) tapijten

Een echt Perzisch of Oosters tapijt is een traditioneel handgemaakt tapijt. Op een weefgetouw worden de tapijtknopen met de hand gemaakt. De tapijten worden vaak genoemd naar het gebied waar ze zijn gemaakt of naar de volksstam welke de tapijten hebben geknoopt. Bijna alle motieven, kleuren en patronen hebben een symbolische betekenis. Perzische tapijten zijn veelal rijk aan kleur en voorzien van bonte geometrische motieven. De oorsprong ligt in Perzië, daarna Iran. Moderne Perzische tapijten zie je ook met rustige patronen. Oosterse tapijten is een verzamelnaam voor handgeweven- en handgeknoopte tapijten met een pool. Kelim tapijten zijn hierop een uitzondering. Deze zijn vlakgeweven in wol. Perzische of Oosterse vloerkleden zijn geliefd in onze interieurs en passen perfect bij alle woontrends. Goedkope Perzische tapijten zijn niet van zijde, wol of katoen. Deze zijn van synthetisch materiaal en betaalbaar. Perzische tapijten staan mooi en rijk door er meerdere over elkaar heen te leggen. Prachtig in een klassieke of vintage inrichting, maar zeker ook elegant en stoer in een industrieel interieur. Gebruik een Perzisch tapijt niet alleen als vloerkleed maar ook als wandkleed en decoratie over een tafel, bank of stoel. Door een Oosters of Perzisch tapijt te kopen breng je cultuur in je woonomgeving.

Mogelijkheden Perzische tapijten

Onze machinaal geweven Perzische tapijten zijn een absolute woontrend. Kleurrijk of rustiger, laat ze een geheel vormen met de kleuren in je interieur. Creëer een authentieke, uitstraling in een bedrijfsruimte, de woon-, slaap,- of kinderkamer met een Perzisch vloerkleed of karpet. Perzische vloerkleden kopen is populair en geliefd. Uw leefomgeving wordt kunstzinnig en artistiek. Niet alleen praktisch, een Perzisch tapijt is met name schoonheid en kunst. Een Perzisch vloerkleed met fascinerende patronen combineert met vele interieurs en smaken. Klassiek, landelijk, industrieel, modern maar vooral ook in mooi in een stoer interieur. De traditionele stijl van Oosterse tapijten beloven voor de woonkamer, slaapkamer, tuinkamer, kantoor, keuken of kinderkamer extra comfort en stijl. Decoreren met Perzische tapijten is een trend welke ons terug brengt in de tijd. Zeker niet ouderwets met de gebruikte motieven als bloemen, planten, mensen, dieren en geometrische designs. De kleuren en motieven, soms ook personages hebben een betekenis en symboliseren een rijk verleden in de tapijtkunst.

Materialen, maten en type Perzische tapijten

Onze Perzische vloerkleden worden gemaakt van Acryl of Polyester. De meeste, altijd laagpolige Perzische tapijten hebben een hoogte van ca. 9 mm. De prachtige kleuren als rood, groen, blauw, geel, oranje wit en zwart gebruikt voor de geometrische patronen en motieven geven een oosterse stijl. De vele mogelijkheden zorgen dat het een aanwinst is in uw interieur. De Perzische vloerkleden of karpetten zijn in meerdere maten leverbaar. Rechthoekige vloerkleden in maten als 80 x 150, 120 x 170, 160 x 230, 200 x 290.

Eigenschappen Perzische vloerkleden

Laagpolige, machinaal geweven Perzische tapijten kunt u regelmatig stofzuigen met een gladde stofzuigermond of uitkloppen. Bij vlekken direct actie ondernemen, niet wrijven maar altijd deppen. Onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk in onderhoud. Bij vlekken evt. water met azijn gebruiken.