Patchwork vloerkleed

Een patchwork vloerkleed, een op gemaakt en afgewerkt stuk zachte vloerbedekking van textiel. Een patchwork vloerkleed zal de sfeer in je woonruimte / interieur verfraaien. De oorsprong van patchwork vloerkleden of patchwork karpetten ligt in de bergen van Turkije en Iran. Patch betekend stuk, een patchwork vloerkleed of tapijt heeft de uitstraling van aan elkaar gemaakte stukken tapijt. De replica patchwork vloerkleden zijn zeer gunstig in prijs, relatief goedkoop. Een patchwork vloerkleed is smaak en sfeervol, maar zeker ook opvallend door zijn mooi gekleurde vlakken, een eyecatcher in elk interieur door zijn unieke en opvallende karakter. Door een patchwork vloerkleed te kopen breng je een stukje cultuur in je woonomgeving.

Mogelijkheden patchwork vloerkleden

Om een ouderwetse, antieke of retro uitstraling in een bedrijfsruimte, de woon-, slaap,- of kinderkamer te creëren is een patchwork vloerkleed of karpet de oplossing. Een vloerkleed kopen was nog nooit populair en leuk. Kleuren en vlakken, in patchwork vloerkleden heb je ontzettend veel mogelijkheden. Een patchwork vloerkleed combineert met vele interieurs en smaken. Klassiek, landelijk, industrieel, modern maar vooral ook in mooi in een stoer interieur. De mix van de vlakken en kleuren beloven voor de woonkamer, slaapkamer, tuinkamer, kantoor, keuken of kinderkamer extra gezelligheid en comfort. Patchwork is niet oubollig, het is een trend om een nieuw vloerkleed te kopen met een doorleefde, stone-washed of old-fashion vlakken.

Materialen, maten en type patchwork vloerkleden

Bij patchwork vloerkleden wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen en kleuren: van poedertinten naar zandkleurig, lichtgrijs of een nudetint. In nieuwe patchwork tapijten worden vaak materialen als polyester, polyamide, polypropyleen, viscose en leer gebruikt. De meeste laagpolige patchwork tapijten hebben een hoogte van ca. 10 mm. Veel patchwork vloerkleden worden handgemaakt of jacquard geweven in polyester/chenille, katoen/chenille, polypropyleen/chenille. In leer zijn er ook prachtige patchwork tapijten. Naast handgemaakt zijn er ook machinale patchwork vlakweeftapijten. De backing of rug van het tapijt is meestal van katoen. Patchwork vloerkleden zijn leverbaar in kleuren groen, grijs, zwart, antraciet, bruin, geel, rood, roze, petrol, beige, offwhite, lila ,olijf, turquoise, blauw, taupe, multicolor, gemêleerd, gestreept en met cirkels. Er is altijd wel een patchwork vloerkleed op kleur of maat voor u bij. De meeste vloerkleden of karpetten zijn in meerdere maten leverbaar. Rechthoekige vloerkleden in maten als 80 x 150, 80 x 300, 120 x 170, 140 x 200, 190 x 280, 160 x 230, 200 x 290, 160 rond. Bij sommige patchwork tapijten zijn er zelfs bijpassende kussens en poefs verkrijgbaar!

Eigenschappen patchwork vloerkleden

Laagpolige, handgemaakte vlakgeweven tapijten of machinaal geweven patchwork vloerkleden zijn er in verschillende uitvoeringen. Hoogte van de tapijten ca. 10 mm. Een karpet of vloerkleed kan helpen tegen allergieën omdat ze stofdeeltjes opvangen. Rondzwevende stofdeeltjes komen in het vloerkleed. Wel regelmatig goed stofzuigen of soms uitkloppen. Slijtvast en comfortabel.