Outdoor Vloerkleed

Een outdoor vloerkleed, buitenkleed of outdoor karpet is een textiele vloerbedekking op maat gemaakt en speciaal voor gebruik in je tuin of serre: op je balkon, patio, terras, veranda of welke buitenruimte dan ook. Een outdoor vloerkleed of tapijt geeft een huislijk, loungeachtig, warm en luxe uitstraling in uw buitenruimte. Zorgt voor eenheid en je hebt voor je saaie en kleurloze balkon of serre direct een mooie en gemakkelijke oplossing om er een tweede stijlvolle buiten woonruimte van te maken. Outdoor tapijten geven je tuin of terras een nieuwe uitstraling. Zacht en warm aan je voeten en weg met de lelijke betonvloer of oude sierbestrating. Maak het overdekt zitten in ons typisch Hollandse weer gezellig. De buitenruimte wordt een onderdeel, een verlengstuk van onze woonkamer. Maakt een connectie met buiten. Een outdoor vloerkleed kopen wil niet zeggen een duur vloerkleed. Outdoor vloerkleden of karpetten heb je in verschillende trendy dessins en maten. Slijtvast en makkelijk schoon te maken.

Mogelijkheden outdoor vloerkleden

De buitenruimte is steeds belangrijker omdat we het tegenwoordig meer en meer zien als een verlengstuk van onze woonkamer. Er is altijd wel een reden om een prachtig warm, knus, gezellig buiten tapijt toe te passen. Er zijn veel creatieve mogelijkheden denkbaar. Outdoor vloerkleden zijn er in verschillende maten. In- Outdoor tapijten zijn meestal uitgevoerd in Polyester of Polypropyleen. Verschillende kleuren en designs zorgen voor een uitgebreide keuze. Een outdoor vloerkleed past overal buiten of binnen. Kinderen zullen er graag op spelen. Het geeft een impuls aan je binnen- en buitenleven. BBQ aan en verder mooi aangekleed met kussens, planten en accessoires: het maakt iedere buitenruimte een stuk knusser en gezelliger. Maak er je eigen plekje van, lekker “zen”, heerlijk onder de parasol in je ligstoel. Of je smaak nu klassiek, industrieel, landelijk, retro, stoer, modern, Scandinavisch of rustiek is.

Materialen, maten en type outdoor vloerkleden

Outdoor vloerkleden worden gemaakt van synthetische materialen soms combinaties daarvan. Gebruikte garens zijn o.a. : polyester, polypropyleen. Machinaal geweven. Er is meestal geen backing ( rug ) omdat het waterdoorlatend moet zijn.  Buitenkarpetten worden zo geproduceerd dat ze tegen een stootje kunnen. Zijn slijtvast evt. vuil of etensresten zijn gemakkelijk te verwijderen. Outdoor vloerkleden kunnen tegen regen en drogen snel weer op door hun synthetische en anti-absorberende samenstelling. Meerdere patronen, dessins en kleuren mogelijk. Zwart, bruin, roest, pink, blauw of beige of gemêleerd. All-over dessins, ruiten, strepen, grafisch of Scandinavisch. Rechthoekige of ronde vloerkleden in maten  80 x 150, 120 x 170, 160 x 230, 200 x 290, 120 rond, 160 rond.

Eigenschappen outdoor vloerkleden

Een outdoor vloerkleed is gemaakt voor alle weersomstandigheden. Gemakkelijk in onderhoud en de meestal gemengde kleuren zorgen voor een natuurlijk effect. Evt. met een natte doek gemorste etensresten of vuil verwijderen. Een droog tapijt stofzuigen wanneer nodig.