Onderhoud karpetten algemeen

Advies:

Wanneer je het karpet om de paar maanden 180 graden draait zal het langer mooi blijven doordat het gelijkmatiger gebruikt wordt. Let op: ritsen in schoenen (en/of kleding ) alsmede rubber zolen en ( versleten ) hakken kunnen bij verkeerd of intensief gebruik schade en/of slijtage veroorzaken. Dit heeft níéts te doen met evt. productiefouten en kan ook niet worden gezien als een reclamatie.

Algemeen:

Om een karpet in goede conditie te houden is het belangrijk dit regelmatig te reinigen. Voor een dagelijkse reiniging, stofzuig je regelmatig vanaf de eerste dag. Doe dit zonder borstel. De borstel maakt een tapijt pluizig. Tijdens de eerste weken kan een tapijt extra pluizen. Dit is heel normaal en kan enkele maanden duren. Door de productiewijze zullen de losse draden beetje bij beetje loslaten, dat is ook de reden waarom het belangrijk is om vooral in het begin veelvuldig te stofzuigen. Het is wel belangrijk om de losse en of uitstekende pooltjes nóóit uit uw karpet te trekken. Deze voorzichtig wegknippen.

Vlekken:

Verwijder een vlek zo snel mogelijk nadat deze is ontstaan. Dep eerst de vlek met een absorberende doek, daarna de oppervlakte reinigen met lauwwarm water, niet wrijven of schrobben! Laat het tapijt daarna rustig drogen, nooit föhnen, hitte kan de vlek fixeren. Om het tapijt regelmatig te reinigen dep je lichtjes met vochtige badstof doek, daarna nabehandelen met een droge doek. Op deze manier verwijder je het vuil van de oppervlakte voordat het in de vezels kan trekken. Wanneer de oppervlakte erg vuil is geworden nadat je het karpet al een tijd gebruikt hebt, zal het moeilijk worden het karpet nog zelf te reinigen. Het is dan raadzaam om het bij een specialist in tapijtreiniging te laten reinigen. LET OP: Gebruik nóóit agressieve schoonmaakmiddelen of allesreiniger zoals Andy, Ajax, Glassex etc. Deze producten dringen in de vezels en zijn met water zeer slecht te verwijderen. Het gevolg is dat je tapijt alleen maar sneller zal vervuilen.