Koeienhuid vloerkleed

Een koeienhuid vloerkleed nep of echt, is een tapijt wat zorgt dat je woon- of kinderkamer een glamoureus en sfeervol karakter krijgt. Het is een eyecatcher  in de woon-, meisjes-, jongens-, junior-, tiener-, of babykamer. Een koeienhuid vloerkleed kun je gebruiken als vloerkleed maar staat ook  bijzonder als wandkleed. De huiden kunnen gedrapeerd worden over stoelen of banken. Het geeft jarenlang gebruiksplezier. Een toffe en hippe plek als je gebruik maakt van gemetalliseerde koeienhuiden. Wil je het wat meer comfortabel kies je voor een zacht dierenhuidje. Een natuurlijke decoratie is altijd een mooi accessoire in de woon- of slaapkamer. Absorbeert geluid, decoratief en eigenzinnig. Kies een koeienhuid naar uw smaak en type. Zacht, leuk en trendy zijn de moderne nep koeien- of dieren vachten of huiden welke in meerdere prints verkrijgbaar zijn. Een koeienhuid vloerkleed kopen betekend dat je de juiste keuze maakt. Echt of nep, altijd passend.

Mogelijkheden koeienhuiden

Koeienhuid vloerkleden zijn er in verschillende maten en vormen. Hoogpolig of laagpolig. Een namaak koeienhuid, imitatiebont of zebra vloerkleed hebben een speels karakter en staan erg leuk. Kies een andere dieren print en je maakt het spannend. Als speelkleed, decoratie of vloerkleed, iedereen heeft wel een  plekje voor deze natuurlijke aanvulling. Ook een geverfde koeienhuid is altijd een unicaat. Koeienhuid vloerkleden kopen doe je niet zo maar. Een mooi koeien vloerkleed past in iedere ruimte: landelijk, modern, klassiek of retro.  Harmonieus en rustgevend. Wat dacht je van een mooi leer kleed in patchwork motief? Deze lederen kleden zijn van echt haar en leer en in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar. Patchwork lederen vloerkleden zijn leverbaar met dezelfde poefs en kussens.

Materialen, maten en type koeienhuid vloerkleden

Koeienhuid vloerkleden zijn er in diverse materialen: natuurlijke, synthetische of combinaties daarvan. De volgende materialen kunnen naast de echte huiden gebruikt worden bij karpetten met dierenprints: polyester, micro polyester, acryl, polypropyleen, heatset-frisee, viscose. Handgemaakt of machinaal geweven. De backing van tapijten  is meestal van katoen. Bij de natuurlijke en echte materialen van leer en haar is de backing ook wel van vilt. De huiden in shape modellen hebben een rug van kunst- of echt leer. Er zijn koeienhuid tapijten met patchwork dessins en gemetalliseerde koeienhuiden hebben we in wel 10 kleuren, altijd uniek. Effen zachte vloerkleden, het lijken soms wel schapenvellen zijn leverbaar in meerder kleuren. Kleuren:  grijs, zwart-wit, antraciet, bruin, roze, groen, mint beige, offwhite, blauw, taupe en met goud. De meeste koeienhuid vloerkleden of karpetten zijn in meerdere maten leverbaar. Rechthoekige, ronde vloerkleden in de maten 120 x 170, 80 x 150, 170 x 240, 140 x 200, 120 x 170, 160 rond. Shape’s  of vormen zijn in de maat van ca. 60 x 90, 1,35 x 1,65.

Eigenschappen koeienhuid vloerkleden

De echte huiden zijn een restproduct. Dieren worden dus niet geslacht of gejaagd voor hun huid. Koeienhuiden kunnen soms littekens hebben en kalere plekken. Dit is inherent aan een natuurproduct. Regelmatig stofzuigen met een plat mondstuk. Bij vlekken niet wrijven  en geen schoonmaakmiddelen gebruiken.