Kelim vloerkleed

Een kelim vloerkleed of tapijt is een traditioneel handgemaakt tapijt met geometrische patronen en l van oosterse afkomst. Kelim staat voor de manier waarop het vloerkleed gemaakt is. Een speciale weeftechniek en een van de vroegst bekende vormen van tapijtkunst. Het zijn vlakgeweven wollen tapijten in prachtige kleuren welke oorspronkelijk door nomaden gemaakt werden. Een kelim vloerkleed heeft een authentiek geometrisch dessin in prachtige combinaties van  levendige kleuren. Kelim tapijten worden ook wel oosterse tapijten genoemd. Kelim is een Turkse benaming en de kelim tapijten worden ook wel door moslims gebruikt als bidkleedje. De patronen van een kelim tapijt zijn bijna altijd symmetrisch, daarnaast ook aan beide zijden gelijk. Er is dus geen onder- of bovenkant. Kelim vloerkleden zijn geliefd in onze interieurs, stijlvol en veelal kleurrijk. Je kunt kelim vloerkleden extra laten opvallen door er meerdere over elkaar heen te leggen. Het is extra spannend als motieven en kleuren juist niet helemaal bij elkaar horen. Er bestaan ook patchwork kelim tapijten. Daar heeft men dan verschillende stukken tapijt aan elkaar gemaakt en bestaat ieder deel uit een ander patroon. Vele mogelijkheden in een klassieke of vintage inrichting, maar zeker ook elegant en stoer in een industrieel interieur. Je kunt ze gebruiken als vloerkleed, wandkleed en decoratie over een tafel, bank of stoel. Door een kelim vloerkleed te kopen breng je cultuur in je woonomgeving.

Mogelijkheden kelim vloerkleden

De in Oriënt sfeer handgemaakte, unieke kleden van 100% wol hebben vele mogelijkheden. Deze geweven tapijten werden traditioneel niet alleen gebruikt als vloerkleed maar ook als tas, sprei, tent, jas, deken of wieg. De fijne wol had een beschermende functie tegen de kou. Om een authentieke, uitstraling in een bedrijfsruimte, de woon-, slaap,- of kinderkamer te creëren is een kelim vloerkleed of karpet de oplossing. Een kelim vloerkleed kopen is populair en geliefd. Wat kleuren en patronen betreft, in kelim vloerkleden heb je ontzettend veel mogelijkheden. Een kelim vloerkleed combineert met vele interieurs en smaken. Klassiek, landelijk, industrieel, modern maar vooral ook in mooi in een stoer interieur. De traditionele stijl van kelim tapijten beloven voor de woonkamer, slaapkamer, tuinkamer, kantoor, keuken of kinderkamer extra comfort en stijl. Decoreren met kelim tapijten is een trend.

Materialen, maten en type kelim vloerkleden

De kelim vloerkleden worden geweven van hoogwaardige wol. De meeste, altijd laagpolige, kelim tapijten hebben een hoogte van ca. 8 mm en zijn aan beide zijde gelijk. De prachtige kleuren, geometrische patronen en motieven geven een oosterse stijl. De multicolor uitvoering zorgt dat het een aanwinst is in uw interieur. De kelim vloerkleden of karpetten zijn in meerdere maten leverbaar. Rechthoekige vloerkleden in maten als 80 x 150, 120 x 170, 160 x 230, 200 x 290.

Eigenschappen kelim vloerkleden

Laagpolige, handgemaakte wollen vlakgeweven tapijten kunt u regelmatig stofzuigen met een gladde stofzuigermond of uitkloppen. Bij vlekken direct actie ondernemen, niet wrijven maar altijd deppen. Wolvezels trekken van nature geen vuil aan en zijn gemakkelijk in onderhoud. Geen onderhoudsmiddelen gebruiken, evt. water met azijn.