Berber vloerkleed

Een berber vloerkleed, karpet of tapijt is een textiele vloerbedekking op maat gemaakt voor je interieur. Berber tapijten zijn misschien wel de bekendste vloerkleden. Warm en wollig zorgt het voor een rustiger beeld en een afbakening in de woon- of leefruimte. Een berber tapijt geeft een loungeachtige, warme en luxe uitstraling. Kenmerkend is de warme retro look en feel, geeft uw interieur een natuurlijke en authentieke uitstraling. Een berber tapijt komt van oorsprong uit Marokko waar vrouwen al eeuwen lang deze traditionele wollen tapijten weven en met de hand knopen. Dit vakmanschap is bij stammen in de bergen van Marokko nog steeds te vinden en wordt van moeder op dochter doorgegeven. Berber vloerkleden zijn geluiddempend en ideaal voor gebruik in gehorige ruimten. Hoe voller en dikker het berber tapijt is hoe meer en prettiger het wooncomfort. De isolerende eigenschappen van wol zijn van nature aanwezig in de vezel. Koop je een berber vloerkleed ga je voor duurzaamheid en comfort. De klassieke berber vloerkleden zijn trendy en worden vaak gezien met geometrische patronen.

Mogelijkheden berber vloerkleden

Wollen berber vloerkleden zijn vuil-, en waterafstotend, moeilijk ontvlambaar en warmte isolerend. Antistatisch, veerkrachtig en comfortabel. De eerlijke materialen stralen rust en harmonie uit. Neem  een moment rust in deze hectische tijd. Gun jezelf de tijd, geniet van een prachtig warm hoogpolig of semi hoogpolig berber karpet. Poolhoogtes tot 55 mm. In berber vloerkleden heb je verschillende mogelijkheden welke het kopen van een berber gemakkelijk maakt. Een berber vloerkleed past in een natuurlijke stijl van de woon-, kinder-, slaapkamer, hal, of kantoor. Passend in een  klassiek, industrieel, landelijk, minimalistisch, retro, stoer, modern, Scandinavisch of rustiek interieur. Een berber tapijt geeft uw interieur een natuurlijke, luxe, comfortabele en duurzame uitstraling.

Materiaal, maten en type berber vloerkleden

Berber vloerkleden worden van hoogwaardige en diervriendelijk wol geproduceerd. In woonbladen zie je de trend van berbers met een grove ruit steeds meer verschijnen. Ze blijven jaren mooi en behouden de oorspronkelijke vorm door elastische vezels. Bij gebruik kunnen soms draadjes naar boven komen. Deze zijn dan ontsnapt aan de schaar bij het afwerken. Geen probleem, het is handwerk, de draadjes kunnen voorzichtig worden afgeknipt. Als er een backing ( rug ) gebruikt wordt is deze meestal van katoen. Bij wollen berber karpetten kan gebruik gemaakt worden van franjes aan de uiteinden. Dit geeft een extra stijlvol en natuurlijk effect. Er zijn  verschillende patronen cq. dessins leverbaar: effen, all-over, ruiten, strepen, grafisch , Scandinavisch. Vaak heeft een berber donkere, bruine of zwarte lijnen op een witte of crème achtergrond. Rechthoekige vloerkleden in maten 80 x 150, 120 x 170, 160 x 230, 200 x 290.

Eigenschappen berber vloerkleden

Berber vloerkleden zullen pluizen aan het begin. Als het eenmaal ingelopen is zullen de vezels meer in elkaar verbinden en komen er minder pluizen. Dit gebeurd altijd bij een goede kwaliteiten wol en doet geen afbreuk aan kwaliteit of eigenschappen. Luchtig stofzuigen zonder borstel. Een wollen berber is antibacterieel. U heeft geen last van de huisstofmijt.