Hoogte eettafel

Benieuwd naar de beste hoogte van een eettafel? Je hebt natuurlijk de keuze uit verschillende varianten, maar een hoogte van 75cm is gebruikelijk. Op die manier heb je voldoende ruimte om de stoel eronder aan te schuiven en je knieën en bovenbenen eronder te plaatsen.

Tip: kijk goed naar de zithoogte van de stoelen, om daar comfortabel op te kunnen zitten. Een hoogte van 45cm is gebruikelijk. Het gaat om de hoogte van het zitvlak, dus niet om die van de rugleuning of de armleuningen.

Als je kiest voor stoelen met armleuningen is het belangrijk om na te gaan of ook die netjes onder de tafel passen. Dat is de enige manier om het geheel goed aan te kunnen schuiven, om daar op een mooie manier gebruik van te maken. Bovendien voorkomt het dat je door de beperkte hoogte van de eettafel niet goed kunt aanschuiven op het moment dat je wilt gaan eten.

Normale hoogte eettafel

Gebruik maken van de normale hoogte van een eettafel en daarvoor op zoek naar de goedkope modellen? Wij laten je graag zien dat een nieuwe tafel niet duur hoeft te zijn. Je kunt daar op een voordelige manier gebruik van maken, ook als het je gaat om een bepaalde hoogte.

Tip: sommige tafels zijn in hoogte verstelbaar. Op die manier stel je eenvoudig de gewenste hoogte van de tafel in, zodat je daar ontspannen aan kunt borrelen en op een later moment goed aan kunt dineren.

Ideale hoogte eettafel

De ideale hoogte van een eettafel bedraagt voor veel mensen 75cm. Op die manier kun je er fijn aan zitten, op een stoel met een zithoogte van 45cm. In sommige gevallen kiezen mensen liever voor een iets hogere tafel. Dat is bijvoorbeeld een goed idee als de tafel breder is dan 90cm, waardoor het geheel een betere verhouding heeft.

Welke hoogte van de eettafel jij fijn vindt kun je controleren door gewoon aan een aantal tafels te gaan zitten. Heb je al een tafel staan? Meet die op en ontdek op die manier of jouw tafel past bij de gemiddelde hoogte daarvan die je vindt binnen ons uitgebreide assortiment.

Hoogte eettafel ergonomie

De hoogte van de eettafel is belangrijk voor een goede ergonomie. Het zorgt ervoor dat je jouw armen er prettig op kunt laten rusten en dat je in de juiste houding zit te eten. De eettafel hoogte is belangrijker dan veel mensen denken.

Wat is de hoogte van een eettafel?

Wil je de hoogte van een eettafel opmeten? Ga uit van de bovenkant van de tafel, als je voor de hoogte van 75cm wilt zorgen. Met name bij dikkere tafels is het soms verstandig om een iets hoger model te kiezen. Daarmee voorkom je dat je moeite hebt om onder de eettafel te kunnen zitten. Uiteraard kun je alle hoge en lagere eettafels kopen op basis van lease, zodat je daarvoor pas betaalt vanaf het moment dat je er gebruik van maakt.

Vragen over onze de hoogte van een eettafel of de rest van ons uitgebreide assortiment? Stel je vraag tussen 09:00 en 21:00 uur via de chat, bel ons op telefoonnummer 085 1302 170 of stuur ons een e-mail naar lease@dekbed-discounter.nl. We horen graag van je!