Boxspring Leasen of Boxspring op afbetaling

Boxspring leasen

 
 

Boxspring leasen of boxspring kopen op afbetaling

Steeds meer mensen kiezen voor een boxspring voor verschillende redenen. Boxsprings zien er mooi en strak uit, hebben een hogere lighoogte, en bieden vooral meer slaapcomfort dan een standaard bed. Veel mensen zien in dat een boxspring de moeite waard is, maar een goede boxspring kost al gauw een paar duizend euro. Dit is een aanschaf die niet iedereen in een keer wil, of kan doen. Deze mensen kwamen voorheen noodgedwongen uit bij een goedkoper, slechter bed, met rugpijn en slecht slapen tot gevolg. Boxspring Lease biedt de oplossing door boxsprings van uiterst hoge kwaliteit aan te bieden voor een vast laag bedrag per maand, verspreid over een langere periode zodat een goed bed voor iedereen haalbaar wordt. In het kort, een boxspring leasen dus. Het alternatief als je niet in een keer het totaalbedrag wilt betalen voor een boxspring is een boxspring kopen op afbetaling. Maar welke optie past er eigenlijk beter bij jou? We zetten de voor- en nadelen van een boxspring leasen of een boxspring kopen of afbetaling op een rijtje.

Verschillen tussen de aanschafprijs bij het kopen van een boxspring op afbetaling en het leasen van een boxspring:

Als je een boxspring op afbetaling koopt kan je het totaalbedrag verdelen over een aantal termijnen. Hierdoor hoef je niet de hoge aanschafprijs van een boxspring in een keer te betalen, maar doorgaans zijn er bij het kopen van een boxspring op afbetaling 2 manieren hoe je kunt betalen.

1 - In een paar, korte termijnen (bijvoorbeeld 3 termijnen) waarbij je alsnog een flink bedrag per maand betaald en in totaal in korte tijd alsnog het hele bedrag betaald. Dat zorgt ervoor dat je dus alsnog het totale bedrag kwijt bent, maar dan in een paar maanden tijd. Uitgaande van een bed van +- €1800 betaal je dus €600 per maand.

2 – In meerdere termijnen over een lange periode (bijvoorbeeld 3 jaar / 36 maanden). Dat laaste model biedt natuurlijk het voordeel dat je een goed bed in kleine delen kunt betalen, maar gaat doorgaans wel gepaard met een BKR-registratie. Uitgaande van een bed van +- €1800 betaal je dus €50 per maand. Bij het leasen van een boxspring heb je wel de voordelen van het tweede voorbeeld bij het kopen op afbetalen van een boxspring, maar je hebt niet het nadeel van een eventuele BKR registratie. Je hoeft er in ieder geval niets voor te laten want je betaalt een vast laag bedrag per maand, al vanaf €29,95. Het is dus eigenlijk best te vergelijken met een abonnement voor je smartphone of Netflix.

Maar hoe zit het eigenlijk als de betaaltermijn voorbij is? Als je een boxspring op afbetaling hebt gekocht ben je gewoon de eigenaar van de boxspring en hoef je na je laatste betaaltermijn niks meer te doen. Let wel op dat het risico binnen dit termijn bij jezelf ligt. Mocht er iets kapot gaan aan je boxspring binnen de betaaltermijn, of erger nog, je huis brandt af, dan ben je alsnog het restbedrag verschuldigd aan de verkoper.

 

Bij het leasen van een boxspring ben je tijdens de lease periode officieel geen eigenaar van het bed, maar heb je ook geen onkosten als er iets mis is. Boxspring Lease biedt namelijk 5 jaar lang 100% slaapgarantie. Geen halve beloften of 100 dagen proefslapen, wij beloven je namelijk dat je 5 jaar lang lekker slaapt ongeacht jouw persoonlijke wensen.

Omdat we achter onze kwaliteit staan garanderen wij een goede nachtrust. Gebeurt er iets met je boxspring, of lig je gewoon niet lekker? Wij lossen het op, helemaal gratis. Of dit nu betekent dat je een ander matras nodig hebt, een nieuwe topper, of iets anders. Een boxspring leasen betekent dus dat wij er voor zorgen dat jij lekker slaapt, beloofd!

Maar wat gebeurt er na die 5 jaar slaapgarantie als je wilt blijven slapen op je boxspring? Dan heb je twee opties. Aan het einde van de lease termijn bepalen we de restwaarde van je boxspring en bieden we je de mogelijkheid deze tegen dit bedrag over te kopen. Ben je uitgekeken op je bed dan kun je er ook voor kiezen een nieuwe boxspring te leasen. Op deze manier zorgen we er voor dat jij altijd op een lekker bed ligt.

Kwaliteit van een lease of koop boxspring op afbetaling

Hoe zit het eigenlijk met de kwaliteit van je Boxspring? Dit hangt uiteraard van de aanbieder af en het model dat je kiest. Als je een boxspring op afbetaling koopt heb je gewoon de keuze uit de wat simpelere bedden en de hele luxe, elektrisch verstelbare boxsprings. Het is dus verstandig om jezelf hier eerst in te verdiepen voordat je een boxspring koopt.

Bij Boxspring Lease bieden we ook verschillende Boxspring aan, elk met zijn eigen karakteristieken. Een van de voordelen van het leasen van een boxspring is dat wij al de beste kwaliteit hebben gekozen voor je. Dit komt omdat wij jouw 5 jaar slaapgarantie beloven. Als de boxspring die je van ons hebt gekregen dan niet van super goede kwaliteit is, dan kost het ons veel tijd en geld om dat op te lossen, je betaalt tenslotten voor ultieme nachtrust als je een boxspring least.

Uiteraard kun je binnen de kwalitatieve keuze de boxsprings helemaal aanpassen naar jouw wensen en smaak, we bieden meer dan 1000 opties. Zo zit er altijd een boxspring tussen die perfect op jouw wensen aansluit. Heb je vragen over waar je op moet letten bij een boxspring? Onze slaapexperts kunnen je er alles over vertellen.

Zijn er verschillen tussen het samenstellen van je boxspring bij leasen of op afbetaling?

Het leukste deel van een nieuwe Boxspring leasen is het samenstellen van je Boxspring zodat deze helemaal aansluit op jouw wensen, uiteraard zonder meerprijs! Bij het aanschaffen van een boxspring gebeurt het vaak dat aanbieders een aantrekkelijk vanaf prijs communiceren, maar vervolgens overal een extra prijskaartje aan hangen. Een boxspring van 180 cm breed? Dat is een extra 150 euro. Een beter matras? Nog eens honderd euro. Zo lopen de kosten al snel op en wordt jouw boxspring van vanaf 795 euro ineens meer dan 2500 euro. Houd hier dus rekening mee wanneer je een boxspring samenstelt.

Bij Boxspring Lease kan je je bed samenstellen uit meer dan 1000 opties, en betaal je nooit extra voor een breder bed, een andere kleur en stof, een steviger matras, of een andere topper. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent. Er is maar 1 upgrade waar je extra voor moet betalen bij Boxspring Lease, en dat is als je een langer bed wilt. Dit kost, ongeacht welk model boxspring je wilt leasen €5 per maand.

Hoe werkt een boxspring leasen versus boxspring op afbetaling financieel?

Als je een boxspring op afbetaling koopt moet je opletten hoe dit precies in z’n werk gaat. Dit verschilt per aanbieder. Omdat koop op afbetaling vaak wordt gezien als lening is de aanbieder wettelijk verplicht dit te melden bij Stichting Bureau Krediet Registratie (BKR). Verder betaal je bij sommige aanbieders rente over het openstaande bedrag totdat je alle termijnen hebt afgelost. Gelukkig is dit niet bij elke aanbieder het geval, maar is het wel belangrijk om hier rekening mee te houden.

Hoe zit het dan precies met het leasen van een boxspring? Is dat eigenlijk niet gewoon hetzelfde als een lening? Nee, omdat je de boxspring least betaal je eigenlijk voor een service. Hierdoor is het vaste lage bedrag per maand dat je betaalt helemaal rente vrij en komt er geen BKR-registratie aan te pas. Zo hoef jij je geen zorgen te maken om allerlei ingewikkelde financiële constructies en kan je genieten van een zorgeloze nachtrust.

Meer weten over hoe Boxspring Lease precies in elkaar zit? Bekijk onze hoe werkt het pagina, of ga naar de homepage. Je kunt natuurlijk ook direct beginnen met het samenstellen van je eigen unieke boxspring. Ga naar het overzicht van onze boxsprings en kies de boxspring die het beste bij jou past!

Boxspring leasen