Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Senioren bankstel

Ben je ooit op een zachte bank gaan zitten om later te ontdekken dat het moeilijk is om op te staan? Dit gebeurt vaak bij senioren en mensen die niet zo mobiel zijn en ze kunnen soms moeite hebben om uit deze banken omhoog te komen. Voordat je dit gedetailleerde artikel leest, klikt u op de onderstaande afbeelding voor onze aanbevolen bankstellen voor oude mensen met rugproblemen. Een comfortabele en zachte bank betekent niet dat het ook goed is om op te zitten. Er zijn veel banken voor oudere mensen beschikbaar op de markt, maar waar moet je op letten bij het kiezen van een bank voor een oudere persoon of mensen met mobiliteitsproblemen?

Bekijk alle hoekbanken

Stevigheid van het senioren bankstel

Banken voor senioren moeten stevig zijn, zodat de senior er niet in wegzakt. Als bepaalde gewrichten stijf zijn, moedigen zachte banken senioren aan om tijdens het zitten erin weg te zakken. Zachte banken zijn de oorzaak van de toename van het aantal senioren met rugproblemen, omdat het wegzakken betekent dat het moeilijk is om eruit te komen om nog maar niet te spreken over de slechte lichaamshouding, nek- en schouderbelasting die het veroorzaakt bij senioren.

Techniek

Zelfs de manier van zitten moet mogelijk worden aangepast voor mensen die minder mobiel zijn. Fysiotherapeuten en ergotherapeuten hebben het wel vaker over de perfecte manier om in en uit een bankstel te komen. Simpelweg door de armen stevig op de armleuningen te plaatsen, naar de rand van de stoel te bewegen en langzaam en voorzichtig uit je bankstel omhoog te komen door de armen voorzichtig omhoog te duwen, kan het een beetje makkelijker voor je worden. Als je een loophulpmiddel gebruikt, trek je dan niet omhoog met het loophulpmiddel, want deze kan verschuiven, bewegen of onstabiel zijn waardoor je zou kunnen vallen. Grijp alleen naar je loophulp wanneer je je in een stabiele en rechtopstaande positie bevindt.

Bankstel hoogte

Hoge bankstellen en fauteuils zorgen voor een ideale zithoogte voor ouderen, omdat je er veel gemakkelijker in en uit kunt komen. Een laag bankstel, zoals het geval is bij Chesterfield bankstellen, kan overmatige druk op de knieën, enkels en onderrug veroorzaken en is niet aan te raden voor senioren of iemand met mobiliteitsproblemen.

Armleuningen

De armleuningen moeten hoog genoeg zijn om uw armen te laten rusten zonder je schouders te hoeven bewegen. Je schouders mogen niet omhoog worden geheven als je de armleuning gebruikt en ze mogen ook niet te laag zijn, dus test de fauteuils en armleuningen in een winkel voordat je iets gaat kopen. Waarom zou je niet even binnenstappen en een paar van onze bankstellen testen in onze Bankstel Lease showroom?

Bankstel en relaxfauteuils voor senioren

Bankstel voor senioren en relaxfauteuils Relaxfauteuils zijn ideaal voor ouderen en mensen die minder mobiel zijn, omdat je reeds kunt gaan zitten voordat je de stoel in een comfortabelere positie brengt. De rugleuning wordt van een senioren fauteuil meestal bediend via een knop aan de zijkant. Sommige fauteuils kunnen zelfs een volledig horizontale positie innemen, maar dit wordt niet aanbevolen voor oudere mensen. Het voordeel van een fauteuil is dat het een persoon wat verlichting geeft, waardoor ze de kans krijgen om te ontspannen omdat ze een comfortabele nek en schouder positie hebben. Bekijk ons uitgebreide assortiment senioren bankstellen.

Kees
Kan ik je helpen?