Matras vervangen

Een matras vervangen en benieuwd wanneer dat verstandig is? Dat hangt sterk af van het materiaal waarvoor je koos en natuurlijk het onderhoud dat je daaraan hebt gepleegd. Koudschuim matrassen kunnen wel 12 - 15 jaar meegaan, terwijl je bijvoorbeeld met een polyether-matras rekening moet houden met een kortere levensduur van 4 - 6 jaar. Dat heeft vooral te maken met de mate van ondersteuning dat een matras weet te bieden. Na verloop van tijd wordt de ondersteuning minder, vooral wanneer er sprake is van kuilvorming. Daar heb je met koudschuim of traagschuim over het algemeen minder last van, waardoor het ook niet nodig is om die matrassen te keren.

Bekijk alle matrassen

Na hoeveel jaar vervang je een matras?

Benieuwd wanneer je een matras moet vervangen? Na hoeveel jaar dat dient te gebeuren heeft vooral te maken met de ondersteuning. Met koudschuim houd je het langer uit dan met een aantal andere materialen. Gemiddeld genomen gaat een goed matras in ieder geval 8 - 10 jaar mee. Houd er wel rekening mee dat je met een groter gewicht eerder aan vervanging toe bent. Na hoeveel jaar je een matras met vervangen verschilt, maar het is gebruikelijk om daar na 5 - 6 jaar alvast kritisch naar te kijken. Je kunt dan een boxspring matras vervangen, net als de andere type matrassen. Vervang vooral de topper op tijd, als je die op de andere matrassen van een boxspring hebt liggen. Op die manier blijf je comfortabel slapen, terwijl het matras daaronder de juiste ondersteuning kan bieden.

De voordelen van het vervangen van een matras

Benieuwd naar de voordelen van het vervangen van een matras? Je kunt dan weer rekenen op een schoon en hygiënisch matras. En veel belangrijker nog, je kiest daarmee weer voor uitstekende ondersteuning. Waardoor je beter zal slapen en frisser zal ontwaken. Je investeert op die manier in een betere nachtrust, ondanks dat je er natuurlijk even aan moet wennen. Doe online inspiratie op met alle matrassen bij ons uit het assortiment.

Ruim aanbod matrassen bij Dekbed-Discounter

Ontdek ons ruime aanbod matrassen, zodat je daar online een keuze uit kunt maken. Om een matras te vervangen, gewoon bij ons uit de eigen voorraad. We zorgen er daarmee voor dat je na een aantal jaar het matras kunt vervangen, zodat je daar weer goed op kunt slapen met de juiste ondersteuning.