Boxspring schoonmaken

Jouw boxspring schoonmaken en benieuwd hoe je dat het best doet? Door jouw bed regelmatig te reinigen houd je die hygiënisch en zorg je bovendien voor een langere levensduur. Het hoeft niet altijd te gaan om grote vlekken of andere duidelijk zichtbare viezigheid, omdat veel zich ook onzichtbaar kan ophopen in het matras en in de rest van het bed.

Als je slaapt wordt het matras warm en verlies je (transpiratie)vocht. Samen vormen ze een bron van vervuiling, ook al heb je dat doorgaans niet door. Het is een fijne omgeving voor bacteriën en schimmels, waardoor het belangrijk is om de boxspring regelmatig te reinigen. Wij zetten daarvoor een aantal handige tips op een rij.

Tips voor het schoonmaken van je boxspring

Benieuwd hoe je jouw boxspring goed kunt reinigen om die netjes schoon te houden? Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Gebruik een matrashoes
  De beste bescherming voor jouw boxspring is een matrashoes. Gebruik een molton of een matrasbeschermer, samen met een hoeslaken. Daarmee voorkom je dat (transpiratie)vocht makkelijk in het matras door kan dringen. De hoes kun je makkelijker wassen, om die goed te reinigen en jouw boxspring schoon te houden.
 • Leg het beddengoed open
  Het is verstandig om jouw beddengoed iedere ochtend open te leggen. Laat het bed op die manier goed drogen en luchten. Je hoeft jouw boxspring daardoor minder vaak te reinigen en schoon te maken.
 • Beddengoed wassen
  Probeer het beddengoed iedere week te wassen en doe dat op 60 graden Celsius. Daarmee houd je jouw beddengoed schoon, waar ook de hygiëne voor de rest van jouw boxspring van profiteert.
 • Tijk van de boxspring wassen
  Was regelmatig de tijd van de boxspring, zodat je ook de matrassen goed schoon kunt houden. Het is de beste manier om jouw boxspring te reinigen, waarmee je ervoor zorgt dat je zoveel mogelijk huidschilfers en ander vuil kunt verwijderen.

Boxspring hoes of topper reinigen

Wil je jouw boxspring hoes of topper reinigen? Onze boxsprings kun je goed wassen, zodat je de tijk daarvan netjes schoon en hygiënisch kunt houden. Het is de beste manier om de levensduur van het bed te verlengen, omdat je daar op een schone wijze gebruik van maakt. En wil je zelf wat meer uitleg over hoe je het reinigen het best kunt aanpakken? Dat leggen we je bij ons in de beddenwinkel in Gouda graag uit. We vertellen je over het wassen van de boxspring hoes en de topper, door de tijk daarvan regelmatig in de wasmachine te doen.

Vragen over de soorten boxsprings of over een van onze andere producten om heerlijk te slapen? Gebruik tussen 09:00 en 21:00 uur onze live-chat, bel ons op telefoonnummer 085 3032 813, stuur ons een e-mail naar klantenservice@dekbed-discounter.nl of stuur ons een bericht op Facebook https://www.facebook.com/dekbed.discounter/. We horen graag van je!