Black-Friday

Wat is Valentijnsdag? Valentijnsdag is een jaarlijks terugkerende dag waarop we de liefde en vriendschap vieren. Elk jaar op 14 februari vieren mensen deze dag door elkaar liefdevolle berichten te sturen. Koppels sturen en geven elkaar valentijnskaarten en bloemen en brengen extra tijd met elkaar door om hun liefde voor elkaar te tonen.

De geschiedenis van Valentijnsdag

Valentijnsdag is vernoemd naar de Heilige Valentijn, een katholieke priester die in de 3e eeuw in Rome woonde. Er zijn veel verhalen over St. Valentijn. In de loop der tijd is dit verhaal uitgegroeid tot Valentijnsdag zoals we dit tegenwoordig kennen.

Valentijn vandaag de dag

Valentijnsdag wordt in de meeste landen gevierd, sommige culturen hebben hun eigen tradities ontwikkeld voor deze dag. In sommige delen van de wereld wordt Valentijnsdag gezien als een dag waarop de liefde tussen familieleden en vrienden wordt gevierd in plaats van de (romantische) liefde. Sommige tradities bestaan uit het achterlaten van geschenken voor kinderen en anderen juist weer uit een gezellig dagje samenzijn tussen vrienden.

Valentijnsdag wordt meestal geassocieerd met liefde. Jaarlijks worden er miljoenen Valentijnsdagkaarten uitgewisseld. Geschenken in de vorm van bloemen of een rode roos worden aan elkaar gegeven en koppels brengen deze dag vaak wat extra tijd samen door. Romantische dekbedovertrekken zijn ook een populair geschenk en bevatten meestal een opdruk met bloemen, hartjes of romantische teksten.

Veel koppels kiezen ervoor om Valentijnsdag te vieren met een diner of een speciale zelfgemaakte maaltijd. Veel restaurants hebben deze dag speciale Valentijns aanbiedingen en het eten wordt vaak gepresenteerd met symbolen van liefde zoals hartjes en bloemen. Een andere populaire Valentijns activiteit is het samen genieten van een luxe hotelverblijf op een prachtige locatie. Op deze manier kunnen koppels er even lekker tussenuit om samen wat quality time door te brengen. Huwelijksaanzoeken zijn ook populair op Valentijnsdag en daarom wordt deze dag vaak gekozen als de perfecte dag om hun liefde en toewijding te laten zien. Sommige huwelijksaanzoeken zijn heel creatief, zoals het plaatsen van een bericht achter een vliegtuig. Wat het ook is, huwelijksaanzoeken die op Valentijnsdag worden gedaan, zijn over het algemeen romantisch en gedenkwaardig.

Verwen je geliefde op het werk of thuis met een romantisch dekbedovertrek met bloemen, hartjes of een romantische tekst.

Een romantisch dekbedovertrek is het ultieme Valentijns geschenk! Bestel nu online.