Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

niet kunnen slapen

3 Tips tegen slecht slapen

Lig je nu alweer wakker? Vervelend is het wanneer je je slaap niet kunt vatten, maar wat kun je doen tegen het wakker liggen? Er spelen allerlei zaken door je hoofd en je blijft maar draaien en woelen. Niet alleen levert het veel stress op, maar het kan in sommige gevallen ook een vorm van slapeloosheid veroorzaken.

Uitgeput raken

Wanneer je jong bent dan kun je best een nacht doorhalen als je met vrienden gaat stappen. Ook twee nachten met minder slaap is geen probleem. Ons lichaam zorgt ervoor dat de nachten die volgen we in een diepe slaap terecht komen. Op deze manier halen we het slaaptekort weer in. We geven je tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat je goed kunt slapen.

Zorgeloos slapen

Iedereen piekert weleens in meer of mindere mate, maar wanneer je teveel piekert dan kan dit je belemmeren om in slaap te vallen. Probeer te bedenken wat de oorzaken van het piekeren zijn en noteer ze op een blaadje. Op deze manier hoef je ze niet meer te onthouden en kun je ze vergeten. Na het opschrijven van je problemen zou het zomaar kunnen zijn dat je lekker in slaap valt.

Wekker uitzetten

Trek je wekker uit het stopcontact of wanneer dit niet kan, omdat je vroeg moet opstaan om naar je werk te gaan plak dan het display van je wekker af met zwarte tape of zorg er in ieder geval voor dat er geen licht meer vrijkomt van je wekker.

Koop een nieuw bed of boxspring

Kun je maar moeilijk in slaap komen en heb je ’s ochtends last van je rug? Grote kans dat het aan je matras ligt of veel erger nog je bed en je matras zijn aan vervanging toe. Hoelang lig je al op dit matras? Grote kans dat langer dan 5 jaar is. En je bed? Biedt dit wel voldoende ondersteuning aan je matras? Wist je dat een boxspring optimale ondersteuning biedt aan een matras, omdat het gemaakt is van materiaal wat de klappen opvangt als jij je omdraait in bed.

Koele slaapkamer

In de zomer wanneer de thermometer de 30 graden Celsius aantikt en het in huis en in je slaapkamer 27 a 28 graden is, is het moeilijk om de slaap te vatten. We duiken later ons bed in. In de hoop dat het tegen die tijd enigszins afgekoeld is in huis. Een oplossing voor de warme zomermaanden is natuurlijk een airco. Wat in ieder geval helpt is om het raam te openen nadat de zon is ondergegaan om zo voor voldoende frisse lucht en afkoeling te zorgen. Ook kan een verkoelende douche ervoor zorgen dat je lichaam de nodige afkoeling krijgt, waardoor je weer beter in slaap kunt vallen.

Kees
Kan ik je helpen?