Matrasbeschermer wassen

Een matrasbeschermer wassen en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Het is vooral belangrijk om de juiste temperatuur te kiezen, gecombineerd met het juiste wasprogramma. En pas vooral op met een te hoge temperatuur, indien je niet zeker weet om welk materiaal het gaat. Dus wil je een matrasbeschermer wassen en benieuwd hoeveel graden je daarvoor kunt gebruiken? Zorg er dan voor dat je goed kijkt naar het materiaal en je daarnaast in je achterhoofd houdt wat je met het wassen wilt bereiken. Indien je de beschermer wilt ontdoen van huisstofmijt is het bijvoorbeeld belangrijk dat je wast op minimaal 60 graden Celsius, omdat de mijten anders gewoon overleven.

Bekijk alle matrassen

Tips voor het wassen van een matrasbeschermer

Een matrasbeschermer wassen en benieuwd op hoeveel graden dat het best lukt? Het is gebruikelijk om daarvoor 30 graden Celsius te gebruiken, als je niet weet om welk materiaal het gaat. Vooral bij wol is het belangrijk om daar voorzichtig mee om te gaan. Indien je zeker weet dat het geen wol is kun je in ieder geval wassen op 40 graden, want daar zijn de andere materialen goed voor geschikt. Houd er rekening mee dat je op minimaal 60 graden Celsius dient te wassen om huisstofmijt te doden. Zou je een matrasbeschermer wassen met een lagere temperatuur? Dan blijven de mijten helaas gewoon in leven, waardoor je die er niet uitkrijgt door te wassen. Tip: vooral last van huisstof en mijt? Je kunt de matrasbeschermer in plaats van wassen dan ook stofzuigen. Doe dat met het speciale opzetstuk voor de stofzuiger, om het zo goed mogelijk te ontdoen van stof en mijt. Daarnaast kun je de beschermer iedere 2 - 6 maanden wassen. Doe inspiratie op met alle matrassen bij ons uit het assortiment, waar je de beschermers omheen kunt doen. Zoals het koudschuim matras met veel voordelen, net als de andere materialen.

Op hoeveel graden was je een matrasbeschermer?

Dus, op hoeveel graden was je een matrasbeschermer? Dat hangt sterk af van het materiaal daarvan en het doel dat je voor ogen hebt. Om huisstofmijt te doden dien je te wassen op minimaal 60 graden Celsius, maar sommige materialen laten andersom maximaal 30 of 40 graden Celsius toe. Gebruik het wasvoorschrift op de matrasbeschermer of ga uit van de laagste temperaturen, om krimpen en andere problemen te voorkomen.