duurzaamheid-fairtrade

Duurzaamheid

Duurzaamheid is het vermogen om iets een ​​lange tijd mee te laten gaan zonder significante achteruitgang. Duurzame materialen helpen het milieu door bronnen te sparen en afval en de milieueffecten van reparatie en vervanging te verminderen. De productie van vervangende materialen put natuurlijke bronnen uit en kan lucht- en waterverontreiniging veroorzaken.

Kleding is bestand tegen weersinvloeden, aantasting en slijtage met behoud van de gewenste eigenschappen. Verschillende stoffen vereisen verschillende graden van duurzaamheid, afhankelijk van de prijs-kwaliteit en de gewenste eigenschappen.

Bij het kiezen van textiel, zoeken consumenten meer dan alleen uiterlijk. Ze willen waar voor hun geld en zullen de duurzaamheid van textiel vaak beschouwen als een fysieke aantrekkingskracht. De duurzaamheid van de stof wordt bepaald door het vermogen om zijn vorm te behouden, zelfs na constante slijtage en wassen.

Factoren die de kracht van textiel bepalen

Het is een uitdaging om de duurzaamheid van stof te identificeren door er naar te kijken, maar het label zal een uitstekende bron van informatie zijn. Enkele van de eigenschappen die de duurzaamheid van textiel bepalen, zijn:

• De veerkracht van de stof: verwijst naar het vermogen van de stof om terug in vorm te komen, zelfs als deze gerimpeld is.

• Treksterkte: Dit wordt bepaald door de vezels die worden gebruikt om de stof te maken.

• Slijtvastheid: Het vermogen van de stof om wrijving te weerstaan ​​die door wassen ontstaat.

Aramide, nylon, polypropyleen en polyester zijn enkele van de vezels die de hoogste treksterkte bezitten. De vezel kan op zichzelf worden gebruikt of met andere worden gemengd om superieure producten te produceren die de tand des tijds kunnen doorstaan.

Stof kiezen

Verschillende factoren bepalen welk soort textiel we zoeken. Wil je het gebruiken ter decoratie? Voor welke ruimte in huis ga je de stof gebruiken? Veel gebruikte ruimtes zoals de woonkamer hebben een stof nodig die sterk is en voldoende comfort biedt. Daarom moet de stof voor bekleding in dit geval bestand zijn tegen constante wrijving.

Voorbij zijn de dagen dat duurzame stoffen werden gekenmerkt door grauwe kleuren en stijf materiaal. Onze huidige duurzame modellen dekbedovertrekken van Fairtrade & GOTS percale katoen zijn fijn gestructureerd en bevatten geen patronen. Dit maakt ze aantrekkelijk voor het oog, maar ook tijdloos qua design.

Fairtrade

Sinds 10-10-2018 mogen we het keurmerk van de stichting Max Havelaar op onze website tonen. We zijn hier ontzettend blij mee, omdat het, het belangrijkste keurmerk voor sociale en duurzame ontwikkeling via eerlijke handel met boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden is. Hiermee tonen we als Dekbed-Discounter aan dat we ons steentje bijdragen aan een betere wereld!