bedden

Verschillende soorten bedden

In dit artikel bespreek ik de verschillende soorten bedden met je. Wanneer we aan relaxen denken dan hebben we allemaal een bepaald soort en type bed in gedachten. Wanneer we ons verder gaan verdiepen in welke soort bedden er zijn dan merken we al snel dat er een grote keuze mogelijkheid is in afwerking niveaus, comfort, en prijssegment.

Divan bed

Divan bedden bestaan gewoonlijk uit 2 delen. Een onderstel dat is gemaakt van hout en met lades waarin u uw dekbedovertrekken, kussens, dekbedden en ander beddengoed in kunt bewaren. Door de hoge instap is het bed ook geschikt voor de oudere doelgroep. Het divan bed was al op de markt alvorens de varianten van leer en metaal op de markt kwamen. Houdt u er rekening mee dat bij veel beddenwinkels het hoofdbord apart verkocht wordt en dit dus niet standaard meegeleverd wordt. Bij Dekbed-Discounter echter worden deze hoofdborden wel standaard bijgeleverd.

Sleebed

Een sleebed en de naam zegt het al: een bed dat er uitziet als een arreslee is een bed dat bekend staat om zijn massieve vormen. Sleebedden zijn verkrijgbaar in diverse materialen. De leren variant is het meest populair, daarna volgen de houten en metalen varianten. Sleebedden zijn geschikt voor zowel moderne als klassiek ingerichte woningen.

Slaapbank

Een slaapbank en de naam verraad het misschien al een beetje is een multifunctioneel meubelstuk. Overdag wordt het meestal gebruikt als bank en s ’avonds dient het als bed. Voor 1 kamer appartementen is het een uitstekende ruimtebesparende oplossing. Je hoeft namelijk geen aparte slaapkamer te hebben. Slaapbanken worden ook vaak gebruikt als gastenbed op een logeerkamer.

Bunk Bed

Een bunk bed ook wel stapelbed genoemd is ideaal voor kleine slaapkamers waar meerdere mensen tegelijkertijd moeten slapen. Normaliter bestaan stapelbedden uit 2 bedframes die boven op elkaar zijn geplaatst. Stapelbedden leveren je vooral horizontale ruimte op en zijn daarom vaak terug te vinden in hostels, zomerkampen, gevangenissen en studentenkamers. De kleur wit is de nieuwste trend. Bij sommige modellen bunk bedden is het zelfs mogelijk om er 2 aparte bedden van te maken.

Bed kast

Een bed met kast in 1 is familie van het bunk bed. Waarom zou je denken? Omdat een bed kast vaak bestaat uit een onderste en een bovenste gedeelte. Het is dus bed met kast. De opbergruimte kan zich zowel onder als aan de zijkant van het bed bevinden. Een bed met ingebouwde kast is verkrijgbaar in verschillende soorten en stijlen.