Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Klamboe kopen?

Klamboes

Eindelijk lig je in bed na een lange, drukke dag. Je hoofd raakt je kussen en meteen begin je heerlijk weg te dommelen. Maar dan.....bzZzZz.....word je abrupt wakker gemaakt door het vervelende gezoem van een mug bij je oor! Met een effectieve en goedkope klamboe slaap jij deze zomer mug-vrij!

Niets is vervelender dan geen (goede) nachtrust krijgen door een insect, dat snappen wij volkomen. Daarom hebben wij praktische klamboes zodat jij heerlijk kunt blijven slapen en elke ochtend lekker wakker wordt, zonder jeukende bultjes en andere ongemakken. Klamboes helpen je muggen op afstand te houden. Je kunt een klamboe kopen, al spreken we ook wel van een muskietennet. Uiteraard kun je daar op vakantie gebruik van maken, al vormen ze ook in Nederland steeds vaker een goede keuze. Met een geïmpregneerde klamboe voorkom je zelfs dat muggen daarop gaan zitten of ook maar in de buurt komen. Zoek je een klamboe voor je baby(uitverkocht), een reisklamboe of een klamboe voor een 2 persoons bed? We zorgen er met ons assortiment voor dat je de verschillende klamboes eenvoudig online kunt kopen.

Waarom een klamboe kopen?

Wil je graag een klamboe kopen? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Benieuwd naar waarom een klamboe een goede keuze vormt? Het is een muggennet, waarmee je ervoor zorgt dat muggen niet te dichtbij kunnen komen. Een baby klamboe is super handig. Je kunt een baby klamboe kopen om je kleine te beschermen of er met de 2 persoons klamboe voor zorgen dat je daar zelf geen last van zal hebben. Met een klamboe voor een ledikant of een klamboe voor een standaard bed creëer je als het ware een veilige zone, waarbinnen je ontspannen in slaap kunt vallen.

Last van de muggen

Heb je veel last van muggen en ben je benieuwd wat je daar tegen kunt doen (lees hier ons blog). Een van de mogelijkheden is het aanschaffen van een van de klamboes. Je kunt een klamboe kopen en er daarmee voor zorgen dat je een muskietennet kunt ophangen in de slaapkamer.

Klamboe materiaal

Keuzes maken is zo nu en dan best lastig. Zeker als het om je nachtrust gaat. Kies je dan een klamboe van katoen of polyester? De stof van de klamboe heeft een kleine historie. We gaan even terug in de tijd. Vroeger werd het gaas van klamboes namelijk gemaakt van natuurlijke materialen, zoals katoen. Klamboes van katoen zijn lange tijd erg populair geweest. Katoenen klamboes zijn echter erg zwaar en gevoelig voor stof. Om die redenen zijn katoenen klamboes totaal niet geschikt voor mensen die last hebben van allergieën of astmatische klachten; zij kunnen hier niet onder liggen zonder continu te hoesten en niezen. Een klamboe van linnen was erg populair, echter hadden deze klamboes dezelfde problemen. Het gaas van de huidige klamboes is vrijwel altijd gemaakt van 100% polyester en zijn daardoor geschikt voor iedere slaper. Stof heeft namelijk bij een klamboe van polyester (bijna) geen kans! Daarnaast hebben de klamboes ongeveer 40 gaatjes per cm², dit zorgt ervoor dat er voldoende lucht doorheen kan maar alle vervelende insecten achterwege blijven. Geen last meer van vervelend gezoem en jeukende bultjes!

Geïmpregneerde klamboes en niet-geïmpregneerde klamboes

Nu denk je misschien, geïmp-wat? We zullen het even voor je uitleggen! Een geïmpregneerde klamboe heeft een proces ondergaan waarbij er een laagje over het gaas is gespoten. Dit laagje bestaat uit een chemisch stofje wat dodelijk is voor allerlei insecten (denk hierbij ook aan zandvliegjes, wantsen en teken) maar niet voor mensen. De schadelijke malaria mug komt hier dan ook écht niet doorheen! Je bent compleet veilig voor een heerlijke nachtrust. Geimpregneerde klamboes zijn dus echt een must-have voor op verre reizen! Mocht je een fantastische reis gaan maken waar insecten zijn die gevaarlijke ziektes bij zich dragen, is een geïmpregneerde klamboe zeker aan te raden. Zo houdt je de schadelijke beestjes buiten bereik en loop je een stuk minder risico. Daarentegen heeft een niet-geïmpregneerde klamboe geen proces ondergaan en heeft deze daarom geen laagje over het gaas. Deze houden de insecten ook buiten je bereik, maar doden deze niet. In Nederland en België is vaak een niet-geïmpregneerde al voldoende om de vervelende beestjes buiten je bed te houden. Deze soort klamboes zijn dan ook voldoende voor thuis.

Klamboes voor baby’s

Een klamboe voor een ledikant is gemakkelijk aan te brengen. Met de baby klamboe zorg je ervoor dat je kleine geen last heeft van muggen. De klamboe voor een baby is klein van stuk en daardoor gemakkelijk mee te nemen. Met een klamboe in de babykamer zorg je ervoor dat een eventuele mug de nachtrust van je kleine niet verstoort en bovendien niet kan steken. De werking is gelijk aan die van de standaard klamboe of de 2 persoons klamboe, het gaat slechts om een kleiner model.

Kinderkamer klamboes

Een klamboe voor in de kinderkamer hoort er natuurlijk ook bij als je het hele gezin mug-vrij wilt laten slapen. Kinderkamer klamboes zijn echter uitdagend qua maat. De tussenmaten voor kinderledikanten zouden betekenen dat je elke paar jaar een nieuwe klamboe zou moeten kopen voor de kinderkamer en dat vonden wij bij Dekbed Discounter niet heel erg praktisch. Daarom hebben we de kinderkamer klamboes geschaard onder de normale klamboes. Zowel de 1 persoons rechthoekige klamboe als de ronde klamboe zijn geschikt voor een kinderbed. Het belangrijkste is dat de hoogte goed is, en de onderkant van de klamboe de vloer van de kinderkamer raakt zodat er geen muggen, beestjes en andere monsters onderdoor kunnen.

1 persoons klamboe of 2 persoons klamboe

Klamboes zijn er werkelijk in allerlei soorten en maten; niet alleen in 1-persoons of 2-persoons, maar ook van wit naar alle kleuren van de regenboog en van rond naar rechthoekig. Ga voor het bestellen van een klamboe daarom eerst na wat voor soort klamboe je nodig hebt en hoe groot deze moet zijn; de klamboe moet sowieso lang genoeg zijn om helemaal de grond te raken. Zorg dat je voor een 1-persoonsbed ook een klamboe voor 1 persoonsbed aanschaft. Dit geldt ook voor de klamboe voor een 2 persoonsbed. Qua kleuren is ons assortiment niet heel divers. Wit is de kleur die wij hebben gekozen, lekker neutraal zodat de klamboe nooit breekt met de indeling van jouw slaapkamer. Zo kunnen wij onze prijzen laag houden en heb jij een goedkope klamboe! Daarnaast hebben de muggen natuurlijk andere reactie op kleuren dus zo zit je altijd goed. Onze klamboes worden ook geleverd met een ophangsysteem en bevestigingsmateriaal.

Online een klamboe kopen en specifiek op zoek naar bijvoorbeeld een geïmpregneerde klamboe? Blader door ons assortiment. Wij zorgen er met de verschillende klamboes voor dat jij je goed kunt wapenen tegen muggen in de slaapkamer. Let op, we bieden niet altijd geïmpregneerde klamboes op voorraad, dus ga je op reis naar een ver land, controleer dan goed of je een geïmpregneerde klamboe te pakken hebt.

Voetnoot: Veel mensen schrijven klamboe overigens als clamboe maar dat is niet juist. Volgens de Dikke van Dale is clamboe nooit de juiste spelling en is de definitie van een klamboe "een muskietennet om en over een slaapplaats".

Kees
Kan ik je helpen?