Alles over de houtsoorten voor je zelfgemaakte bed

Zelf een bed maken is leuk, goedkoop en origineel. Je maakt je bed precies zoals jij dat wil, voor de allerbeste nachten die je ooit hebt gehad. Het allerbelangrijkste onderdeel van je zelfgemaakte bed is het frame. Het goedkoopst, en meest praktisch, is om hout te gebruiken. Maar: welke houtsoort kies je? Je ontdekt het hier.

Mangohout: exotisch, uniek en steeds populairder

Het hout van de mangoboom wordt met de dag bekender in Nederland. De boom wordt gekweekt in de zonnige delen van de wereld. Denk aan Spanje, Australië en de Filipijnen. Mangohout wordt steeds populairder door zijn duurzaamheid, warme kleuren en hardheid. Wil je meer weten over mangohout? Dat lees je hier bij onze collega’s van WoonQ.

Eikenhout: oersterk, natuurlijk en makkelijk te combineren

Hout van de machtige eikenboom is vandaag de dag nog steeds een van de meest gebruikte houtsoorten. Dat komt natuurlijk door de welbekende hardheid van het hout. Eikenhout is namelijk een van de meest harde houtsoorten die er zijn: perfect voor stoere meubels. Verder combineer je je eikenhouten bed makkelijk met verschillende stijlen. Dit komt door de natuurlijke look van het hout.

Steigerhout: voordelig, makkelijk te bewerken en tijdloos

Steigerhout kende een ongekende opmars de afgelopen jaren. Deze houtsoort kwam je steeds vaker tegen in huizen, maar ook zeker in de horeca. Dit door de tijdloze en landelijke uitstraling. Wanneer je voor een steigerhouten bed kiest, kies je voor hout van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een echte aanrader, dus.