Een koudschuim matras 90x200 cm kopen doe je eenvoudig bij Dekbed Discounter, de scherpst geprijsde online beddengoedspecialist van de Benelux.
7 van 7 producten
Matras Koudschuim - Deluxe Aeroplus
Matras Greenline - Koudschuim Aeroplus
Matras Abbeville - Anti-allergisch Aeroplus
Queen Matras - Koudschuim Aeroplus
7 van 7 producten bekeken
Voordat je hier voor jezelf het antwoord op hebt, moet je andere belangrijke vragen beantwoorden. Als je die informatie hebt, kun je een matras kiezen dat daarop aansluit. • Heb ik het snel koud of warm > Kies een warm of juist koeler soort matras. • Ben ik een zij-, rug- of buikslaper? > Kies juiste stevigheid van het matras. • Weeg ik, pakweg, boven of onder de 75-80 kilogram? > Kies de juiste stevigheid. • Wil ik een vormvast matras of materiaal dat zich naar mijn lichaam vormt?
Het enige antwoord hierop is: het matras dat jouw/uw lichaam goed ondersteunt en je zonder klachten lekker laat slapen. ‘One size fits all’, die vlieger gaat voor een matras nooit op. Natuurlijk doet bijvoorbeeld de Consumentenbond review-onderzoek naar producten en ook andere instellingen of bedrijven doen dit. Daar kan dan een “best getest” antwoord uitkomen, maar zelfs dan is dat niet hét goede matras voor iedereen.
Wel zijn er uitgangspunten waar je je aan vast kunt houden. Zoals het feit dat
• een stevig pocketvering matras met veel veren per zone erg goed ondersteunt.
• een koudschuim matras drukpunten enorm verlicht en goede doorbloeding stimuleert.
• Een latex matras is veerkrachtig, soepel en (relatief) warm is.
Zolang je maar weet wat jij nodig hebt voor het juiste resultaat, weet jij wat een goed matras voor jou is.
Binnen ons assortiment zie je bij de standaard matrassen (dus geen topper) direct via een balk de mate van ventilatie en vochtregulatie staan en zie je voor welke slaaphouding(en) het matras geschikt is. Dit zijn belangrijke pijlers in de keuze voor een matras. • Ventilatie. Dit noemt men ook wel ‘ademen’: de mate waarin materiaal en dus het product dat hiervan gemaakt is luchtcirculatie toelaat. Hoe meer ventilatie, hoe luchtiger/koeler het matras slaapt/is. • Vochtregulatie. Het (circulaire) proces van opnemen en kwijtraken van opgezogen vocht. Dit staat in verband met ventilatie. Vocht wordt geabsorbeerd, dat wil zeggen dat het, in dit geval, in het matras trekt. Je verliest ’s nachts veel vocht, dus goede absorptie wil je absoluut. Echter, als er weinig ventilatie is, raakt het matras dat vocht vervolgens niet snel of amper kwijt. Dan blijft het dus natter. Dat leidt sneller tot klammig slapen, vochtvlekken of lichte schimmelvorming. Dit verkort vervolgens de levensduur van het matras. • Slaaphouding. Je slaapt hoofdzakelijk op je rug, buik of zij. Dit heeft invloed op welk soort matras doorgaans het beste is om klachten te voorkomen. Het hangt echter daarnaast samen met het lichaamsgewicht. Ook het hoofdkussen moet aansluiten op de slaaphouding en matrasstevigheid.
Het grootste verschil tussen een koudschuim matras en een van traagschuim, is veerkracht en dus stevigheid. Omdraaien gaat gemakkelijk en je voelt veel steun. Een koudschuim matras ademt/ventileert goed, het slaapt dus niet snel te warm.
Een koudschuim matras is: • Stevig en veerkrachtig • Goed ventilerend, koel slapen • Goed ondersteunend bij elk lichaamsgewicht • Dik en relatief zwaar • Doorgaans pas bij hogere prijzen kwalitatief
Uitgaande van een kwalitatief matras bij normaal gebruik, is gemiddeld genomen de levensduur van een
De levensduur van een koudschuim matras is dus meestal het langst.
Vanuit het oogpunt van hygiëne mag je een (koudschuim) matras alleen retourneren als de oorspronkelijke verpakking er nog intact omheen zit. Even uitproberen kan dus enkel inclusief verpakking.