Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Boxspring zonder matras kopen: wel of niet?

Het is niet het meest gebruikelijk om een boxspring zonder matras aan te schaffen, echter komt het natuurlijk wel voor. Die keuze wordt meestal gemaakt als alleen het onderstel versleten is, dus het bed zelf. Terwijl elk matras nog goed is en enkele jaren mee kan. De vraag is echter hoe wijs het werkelijk is om een boxspring zonder matras te kopen. De vraag is ook welke reden er aan ten grondslag ligt en of de keuze voor aankoop van een boxspring zonder matras genoeg invulling biedt voor de reden.

De voornaamste redenen zijn:

• Er is nog een goed matras/zijn nog goede matrassen.

• Een speciaal matras via een specifieke verkoper kopen.

• Nog niet weten wat voor matras te kiezen en dus nog op de oude slapen.

• Goedkoper uit willen zijn.

Het is zo dat een manier van omgaan met bovenstaande redenen kan zijn om dus een boxspring zonder matras te kopen, maar in onze slaapexpert ogen is dat niet altijd de beste oplossing en ook onnodig.

Aandachtspunten boxspring zonder matras:

• Matrassen die niet nieuw, maar nog wel goed (genoeg) zijn, zullen binnen enkele jaren alsnog vervangen moeten worden. Lichamelijke klachten liggen anders op de loer. Bovendien slaap je al gauw te lang door op een slecht matras, eer er tijd, energie/daadkracht en geld is om nieuwe aan te schaffen.

• Boxsprings zonder matras zullen niet enorm veel goedkoper zijn dan met, omdat de matrassen een relatief kleiner aandeel hebben in de totaalprijs. Ook zijn matrassen als deel van een boxspring i.v.m. ene totaaldeal veelal scherper geprijsd dan losse matrassen.

• Ga altijd na hoe specifiek je gewenste matras is: kan dezelfde ondersteuning of hetzelfde matras echt niet worden besteld via een minder exclusief en dus minder duur verkooppunt?

• Niet weten wat voor matras je nodig hebt, kun je eenvoudig oplossen door langs te gaan in een showroom. Zo kun je proberen, voelen, ervaren en bovendien geadviseerd worden. Waarschijnlijk weet je binnen een uur wat voor matras en hoofdkussen jij nodig hebt. Een boxspring zonder matras om deze keuze uit te stellen, is onnodig en minder verstandig.

Boxspring zonder matras op langere termijn

Op langere termijn is een boxspring zonder matras dus niet meteen de beste optie. De eerste twee bovengenoemde aandachtspunten vallen samen: als de huidige matrassen alsnog op termijn vervangen moeten worden, kun je waarschijnlijk beter geen boxspring zonder matras kopen, maar juist met. Met of zonder scheelt in de boxspringprijs relatief weinig en losse matrassen kosten juist relatief veel. Zodra de huidige matrassen dan echt versleten zijn, slaap je er nog te lang op door. Want je moet dan weer actie ondernemen om aan nieuwe matrassen te kopen. Door meteen een all-in boxspring te kopen, liggen nieuwe matrassen al klaar zodra de oude echt niet meer gebruikt kunnen worden.

Boxspring lease: als geld de reden is

Het ene matras is het andere niet en daardoor kan het zijn dat een boxspring zonder matras of matrassen wel degelijk een stuk goedkoper uitvalt dan met. Scheelt het bijvoorbeeld de helft? Zolang je geen lichamelijke klachten krijgt van het huidige matras, is het dan natuurlijk een prima optie om enkel een onderstel te kopen. Zijn de hoge aanschafkosten het grootste probleem? Overweeg dan ook gerust boxspring lease. Je betaalt dan gespreid over jaren maandelijks de kosten en hebt bovendien service en onderhoud profijt. Lees en bekijk meer over boxspring lease.

Boxspring zonder matras matchen

Ook het onderstel zelf is niet bij elke boxspring hetzelfde. Koop als je kunt altijd een met pocketvering en niet met bonnell vering. De eerste biedt simpelweg betere ondersteuning en is dus kwalitatiever. Zorg er vooral voor dat de boxspring zonder matras of matrassen qua maatvoering pas bij de afmetingen van het matras. Houd er rekening mee dat er altijd kans is dat het geen perfecte match is. Een nieuwe boxspring inclusief matrassen zijn gematcht, die sluiten mooi aan. Bestaande matrassen thuis matchen met een boxspring zonder matras in dezelfde afmeting garandeert helaas geen match made in heaven. Matrassen zijn namelijk niet compleet universeel. Verkooppunten als Dekbed Discounter hebben geen invloed op de fabricage van matrassen.

Kees
Kan ik je helpen?