Boxspring zonder matras

Wanneer je pas een nieuw matras gekocht hebt, dan is het natuurlijk handiger om een boxspring zonder matras te kopen. De eerste optie waar je aan denkt, is dan een nieuw bed, maar het is ook mogelijk om alleen het onderstel van een boxspring te kopen. Waar je op moet letten is dat het onderstel en de breedte van het matras dat je pas hebt aangeschaft dezelfde breedte hebben. Het onderstel van een tweepersoons boxspring bestaat uit twee delen. Het is mogelijk om zowel een eenpersoons als een tweepersoons matras hierop te plaatsen.

Je betaalt natuurlijk een stuk minder voor een boxspring onderstel dan wanneer je een complete boxspring set aanschaft, omdat het matras nu eenmaal een kostbaar component van de set betreft. Wanneer je alleen de box hoeft te kopen scheelt dit vaak zomaar de helft van de kosten van een complete boxspring set.

Boxspring onderstel

Ook in de `box` zoals het onderstel ook wel wordt genoemd heb je de keuze uit verschillende uitvoeringen en kwaliteit niveaus. Denk aan bonell veren en pocket veren. Bonell veren zijn de goedkopere variant van pocket veren. Nog steeds goed genoeg om lekker op te slapen, maar wanneer je kiest voor kwaliteit dan zijn pocket veren de beste keuze. Dit type vering is stugger en sterker waardoor het langer meegaat dan gewone veren.

Boxspring of bed?

Het voordeel van een bed is dat je meer mogelijkheden hebt om aanpassingen te doen wanneer je niet lekker slaapt. Je kunt bijvoorbeeld de lattenbodem vervangen. Bij een boxspring is dit laatste niet mogelijk omdat de demping in het onderstel van de boxspring is verwerkt. Veel mensen kopen een boxspring nadat ze het comfort van slapen op een boxspring hebben ervaren. Bijvoorbeeld nadat ze 2 weken tijdens de zomervakantie in een hotel aan de Costa op een luxe hotel boxspring hebben geslapen. Feit is dat je lichaam pas na een paar weken gewend is aan een bepaald matras. De tijd dat men op vakantie op een boxspring heeft geslapen is te kort om te bepalen of een boxspring geschikt is voor jou!

Boxspring advies

Ons Lease concept sluit hier perfect op aan. Kom je er na een paar weken achter dat het matras toch niet voldoet aan je wensen, omdat je er niet lekker op kunt slapen dan ruilen we het matras gratis voor jou om. 100% slaapgarantie voor 100% tevreden klanten.