De Sinterklaas editie van 3 Halen 1 Betalen is helaas voorbij, maar niet getreurd, de "gewone" 3 halen 1 betalen actie! gaat onverminderd door! En nu speciaal voor de koude dagen met extra dekbedden (3=1), flanellen overtrekken (3=1) EN dubbel jersey hoeslakens (3=1)!

Check nu snel de 3 Halen 1 betalen actie

 

3 Halen 1 betalen

 

 


 

 

 

 


Sinterklaas is een feestdag (6 december)
waarbij St. Nicolaas, beschermheilige van alle kinderen wordt herdacht. De meeste landen vieren Sinterklaas echter op 5 december.

Er is weinig bekend over het leven van de historische Nicolaas. In de 4e eeuw was hij de bisschop van Myra (in de buurt van Kale in het zuidwesten van Turkije) en ontwikkelde een reputatie van vrijgevigheid. In 1087 stalen Italianen zijn stoffelijk overschot uit een kerk in Myra, toen onder het bewind van moslims, en brachten hem naar Bari waar hij werd herbegraven, Gedurende de middeleeuwen werd hij buitengewoon populair. Na de Reformatie was Sint-Nicolaas in het protestantse Europa grotendeels vergeten, hoewel de herinnering in Nederland aan Sinterklaas bleef bestaan. Daar zou St. Nicolaas later op zijn feestdag te paard arriveren, gekleed in een rode mantel en mijter van een bisschop vergezeld door Zwarte Piet, die wordt omschreven als een bevrijde slaaf of een Moor, om sinterklaas te helpen snoep en cadeautjes te geven aan brave kinderen. De Nederlanders namen de traditie over van (New York City), waar hij werd omgevormd tot Santa Claus. In Groot-Brittannië werd hij vervangen door de kerstman.