De voordelen van een wollen dekbed

Benieuwd naar de voordelen van een wollen dekbed? Om dit op een rij te zetten is het belangrijk om na te gaan wat een wollen dekbed eigenlijk is. Wij duiken in dit materiaal, dat dankzij z’n duurzame karakter, veerkracht en vochtregulatie uitstekend geschikt is als dekbed.

Bekijk alle dekbedden

Wat is een wollen dekbed?

Een wollen dekbed, wat is dat eigenlijk? Het gaat om een tijk van katoen, beschikbaar in bijvoorbeeld katoensatijn, flanel of percal katoen. Dat zegt iets over de verwerking van het materiaal. Binnen in de tijk zit een vulling van wol. Dat materiaal heeft een aantal prettig eigenschappen, waarvan we de voordelen voor je op een rij zetten.

Wat zijn de voordelen van een wollen dekbed?

De voordelen van een wollen dekbed? Het materiaal is heel duurzaam. Schapenwol wordt op een diervriendelijke wijze gewonnen en groeit ieder jaar weer vanzelf aan. Het schaap is een duurzame wolfabriek, om daar op een fijne manier gebruik van te maken.
Bovendien staat het materiaal bekend om de veerkracht en is het goed geschikt om lucht vast te houden. De vezel heeft een spiraalvormige krul, waardoor het materiaal goed isoleert. Bovendien heeft wol een biologisch geheugen, waardoor de vezel terugvormt naar z’n origineel. Combineer dat met de veerkracht van het materiaal, zodat er een isolerende beschermingslaag ontstaat die bovendien lekker zacht en stevig aanvoelt.
Verder neemt wol gemakkelijk vocht op en heeft het materiaal natuurlijk wolvet. Het grote voordeel daarvan is dat dit materiaal bacteriën kan weren en vuil kan helpen afstoten. Het helpt goed te ventileren, de temperatuur te reguleren en het vocht op te vangen zodat je daar in bed geen last van zal hebben. Fijn tegen transpiratie, zodat je ’s morgens fris zal ontwaken. En ben je naast wol benieuwd naar andere materialen en de voordelen daarvan? Vergelijk de materialen en ontdek welk dekbed het best bij je past welk dekbed het best bij je past. Of doe inspiratie op met alle dekbedden bij ons uit het uitgebreide assortiment dekbedden.

Koop een wollen dekbed bij Dekbed-Discounter!

Het wollen dekbed met al z’n voordelen koop je natuurlijk eenvoudig online. Wij hebben de dekbedden voor je op voorraad, bijvoorbeeld in 140x200/220 voor een 1-persoonsbed of in 240x200/220 voor 2-persoonsbedden. Bestel je jouw wollen dekbed meteen online? Dan gaan wij aan de slag met de snelle verzending naar jouw adres.