Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Hoe berg je een dekbed op?

Jouw dekbed opbergen en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Je kunt gebruik maken van een handige opbergzak, opbergtas of een opberghoes. Op die manier voorkom je dat het dekbed veel ruimte in zal nemen. En kies je voor een model met een speciale sluiting? Dan kun je de zak of hoes met een stofzuiger vacuüm trekken, waardoor jouw dekbed eenmaal opgeborgen nog minder ruimte zal innemen.

Het opbergen van je dekbed is belangrijk als je gebruik maakt van twee verschillende dekens of een 4-seizoenendekbed. Een groot deel van het jaar heb je één van de beiden nodig. Behalve in de winter, waar je ze kunt combineren om in een lekker warm bed te slapen. Wij maken het je graag gemakkelijk om een deel van het dekbed op te bergen dat je niet nodig hebt.

Bekijk alle dekbedden

Mogelijkheden voor het opbergen van een dekbed

De opbergzak, opbergtas of opberghoes voor een dekbed is de ideale keuze om dat goed op te bergen. Vouw het dekbed op, eventueel door er kracht op uit te oefenen en de lucht er zoveel mogelijk uit te persen. Dat is vooral belangrijk bij een donzen deken. Daar gaat veel lucht in zitten tijdens het ‘opkloppen’. Die lucht neemt ruimte in, waardoor het dekbed behoorlijke vormen aan kan nemen als je dat wilt opbergen.

Zorg ervoor dat je het dekbed opvouwt en daar af en toe op gaat zitten, om de lucht eruit te kunnen persen. Of doe dit samen, zodat de ander de deken netjes op z’n plek kan houden. Eenmaal opgevouwen is het belangrijk om het dekbed goed vast te houden, zodat het niet de kans krijgt om meteen weer uit te zetten. Gebruik een opberghoes, een opbergtas of een opbergzak om te voorkomen dat je achter het schot op zolder of op een andere plek onnodig veel ruimte nodig hebt.

Dekbed opbergen met vacuüm

En wil je het dekbed zo klein mogelijk opbergen? Dan is het verstandig om een zak, tas of hoes met vacuüm te bestellen. De speciale sluiting op de opbergzakken is geschikt om een stofzuiger aan te sluiten. Die kun je gebruiken om de resterende lucht uit de zak te zuigen, die verder luchtdicht is afgewerkt. Het maakt het dekbed in de tas zo klein mogelijk, waardoor je die op een heel compacte manier kunt opbergen. Je kunt daarvoor gewoon de stofzuiger aanzetten en de zak ‘leegzuigen’.

Op die manier kun je jouw dekbed opbergen, onafhankelijk van de tijk en de vulling als de lente aanbreekt of zodra het zomer wordt. Doe daarnaast inspiratie op met onze andere dekbedden die weer terugschieten in hun oorspronkelijke vorm het best geschikt zijn om vacuüm te zuigen. Zodra je het dekbed weer wilt gaan gebruiken is het voldoende om die flink op te kloppen, zodat zich er weer lucht in kan vormen en jij er comfortabel onder kunt slapen.

Kees
Kan ik je helpen?