Ga hier naar Black Friday Deals 2019 actie

Wanneer kies je voor een anti-allergie dekbed?

Een anti allergie dekbed kopen of benieuwd wanneer dat een goed idee is? Het beddengoed zorgt ervoor dat je minder of zelfs helemaal geen last hebt van je allergie, dankzij de structuur van het materiaal.

Een anti allergisch materiaal is gemaakt van synthetische stoffen. Het grote voordeel daarvan is dat ze een gesloten structuur hebben, waardoor stof en huisstofmijt zich er niet in kunnen ophopen.

Bekijk alle dekbedden

Wat is een anti allergie dekbed?

Benieuwd naar wat een anti allergie dekbed is? Het is in principe een dekbed als alle anderen, maar dan speciaal geschikt voor mensen met allergieën. Heb je snel last van stof of huisstofmijt in de slaapkamer? Dan kun je daar met deze materialen wat aan doen.

Het anti allergie beddengoed voorkomt dat stof en huisstofmijt zich gemakkelijk kunnen ophopen. Dat doen ze in de open structuur van stoffen, die we het best kennen van katoen. Die open structuur zorgt ervoor dat de stof goed kan ademen, maar leidt op die manier ook tot allergische reacties. Synthetische materialen zoals polyester en microvezel hebben die open structuur niet, waardoor je daar veel minder last van zal hebben.

Houd er aan de andere kant wel rekening mee dat een anti allergisch dekbed wat warmer aan kan voelen. De verkoelende werking van de open structuur ontbreekt, waardoor het dekbed sneller in een warmere klasse valt. Kies voor een dunner dekbed of zorg ervoor dat je de temperatuur in de slaapkamer wat lager kunt houden. Op die manier kun je er fijn onder slapen en heb je tegelijkertijd zo min mogelijk last van allergieën.

Allergisch voor stof? Kies een anti allergie dekbed

Allergisch voor stof en daarvoor op zoek naar een dekbed waarmee je daar minder last van hebt? Dan is het anti allergie dekbed een uitstekende keuze. Het betekent uiteraard niet dat je de slaapkamer niet meer hoeft te stofzuigen en je het dekbed niet meer hoeft te wassen. Het zorgt er wel voor dat de gebruikte materialen voor het dekbed de tijk en de vulling minder stof aantrekken en vasthouden. Bovendien heb je hiermee ook minder last van huisstofmijt, zodat je op een prettige manier kunt slapen.

Het is ondertussen verstandig om ook een anti allergisch dekbed vaker te wassen dan je normaal gesproken zou doen. En op voldoende hoge temperaturen, bijvoorbeeld op 60 graden. Dat is met de meeste synthetische stoffen geen probleem, maar let wel altijd goed op het waslabel.

Anti allergisch beddengoed kopen

Je kunt online anti allergisch bedden goed kopen. Liever inspiratie opdoen met ons complete assortiment? Bekijk alle dekbedden die je kunt kopen, zodat je daar een goede keuze uit kunt maken. Wij hebben ze voor je op voorraad, voor een snelle verzending naar jouw adres en er snel heerlijk onder te slapen.