Langwerpige kussens

Een langwerpig kussen is een speciaal ontworpen kussen dat, zoals de naam al aangeeft, een langwerpige vorm heeft. In tegenstelling tot traditionele kussens, die vaak vierkant of rechthoekig zijn, hebben langwerpige kussens een langere vorm. Ze zijn doorgaans langer dan standaardkussens en hebben een smaller profiel. Langwerpige kussens staan ook wel bekend als Spaanse kussens, vanwege het vele gebruik in het Mediterrane gebied, zoals Spanje, Portugal en Italië.

Waarvoor worden langwerpige kussens gebruikt?

Langwerpige kussens hebben verschillende toepassingen. Zo kunnen de kussens worden gebruikt om het bed mooi mee op te maken, als aanvulling op de rest van de kussens die je gebruikt als fijn kussen om goed op te kunnen slapen. Maar ook kun je ze gebruiken om je nek en schouders te ondersteunen, als een lichaamskussen tijdens de zwangerschap of om comfortabel op je zij te liggen.

Diverse soorten langwerpige kussens

Bij Dekbed Discounter bieden we langwerpige kussens in verschillende materialen en vullingen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jou past. Binnen de kussens die langwerpig zijn heb je uiteraard de keuze uit een aantal verschillende uitvoeringen. Vaak zijn de kussens relatief stevig en hard, dus houd daar rekening mee. Vooral op een zacht matras kan de afstand tussen de hoogte van je hoofd en de rest van je lichaam daardoor relatief groot worden. Fijn als je een stevig postuur hebt, maar wellicht minder goed geschikt als je meer tenger bent.

Je hebt binnen de kussens die langwerpig zijn daarnaast de keuze uit stevige modellen op basis van veren of bijvoorbeeld traagschuim. En ben je op zoek naar een zachter kussen? Dan zijn dons of wol over het algemeen beter geschikt. Zo kies je zelf voor het kussen waarop jij graag slaapt.

Voordelen langwerpige kussens

Of je nu een rug-, zij- of buikslaper bent, langwerpige kussens zijn geschikt voor diverse slaaphoudingen:

  • Bij rugslapers kunnen deze kussens helpen om de natuurlijke kromming van de wervelkolom te behouden.
  • Voor zijslapers bieden ze ondersteuning aan het hoofd en de nek, waardoor de ruggengraat in een neutrale positie blijft.
  • Zelfs buikslapers kunnen profiteren van langwerpige kussens door ze te gebruiken voor extra ondersteuning van de armen en het bovenlichaam.

Combineren langwerpige kussens

Bekijk eens onze andere modellen kussens, om de langwerpige kussens onderling te combineren en het bed daarmee mooi op te kunnen maken. Doe online inspiratie op met de verschillende kussens van Dekbed Discounter. Naast langwerpige kussens bieden we ook andere soorten kussens aan. Heb je bijvoorbeeld last van snurken of merk je dat jouw nek, schouders en rug niet de juiste ondersteuning krijgen? Hier kun je met een verandering in brengen. Je zorgt er daarmee voor dat je heerlijk comfortabel kunt slapen, waarbij de wervels uit je nek en de rug netjes met elkaar in lijn zijn.

Koop nu jouw langwerpige kussen bij Dekbed Discounter

Bij Dekbed Discounter willen we dat je geniet van een goede nachtrust. Daarom bieden we hoogwaardige langwerpige kussens aan tegen betaalbare prijzen. Combineer de Spaanse en langwerpige kussens met een kussensloop in dezelfde maat, zodat je het bed daarmee op kunt maken of je op de bank voor een mooi kussen kunt zorgen. Bestel je meteen online? Wij gaan er voor je mee aan de slag en maken de verzending naar jouw adres zo snel mogelijk voor je in orde.