Hoofdkussens bij nekklachten

Een hoofdkussen bij nekklachten kopen? De ideale basis voor een gezonde en goede nachtrust. Waarna je wakker wordt zonder pijn in de schouders, je rug of je nek. Een slecht hoofdkussen biedt te weinig ondersteuning of is juist te hoog, waardoor de nek- en rugwervels niet in het verlengde van elkaar komen te liggen.

Het is in bed belangrijk om de natuurlijke positie van die wervels goed te ondersteunen. Dat betekent dat je rekening dient te houden met je postuur en bijvoorbeeld de zachtheid van het matras waar je op slaapt. Slaap je op je zij en heb je een stevig postuur met een hard matras? Dan is de afstand tussen de zijkant van je hoofd en je schouders groot, waardoor je een hoog boxkussen nodig hebt. Slaap je andersom graag op je rug en heb je een zachter matras? Dan hoeft het kussen niet zo hoog te zijn. Sterker nog, een te hoog kussen kan dan nekklachten veroorzaken.

Bekijk alle kussens

Meer typen kussens naast hoofdkussens bij nekklachten?

Er bestaan verschillende soorten nekklacht hoofdkussens. Zoek naar een model dat niet te hoog of te laat is, niet te hard is, niet te ver versleten is en wel zorgt voor een goede ondersteuning. Je kunt een goede keuze maken aan de hand van een paar eenvoudige stappen:

  • Type slaper

    Als zijslaper kun je het best gebruik maken van een boxkussen. Relatief hoog en daarmee met voldoende ondersteuning. Slaap je op je rug? Dan is een boxkussen of een puntmodel kussen het best geschikt. Als buikslaper krijg je de minste nekklachten van een zacht kussen met een laag vulgewicht 400 - 600 gram.

  • Jouw postuur

    Houd rekening met jouw postuur. Ben je steviger gebouwd? Kies dan ook voor een kussen met meer vulling. Met een tenger postuur mag de vulling juist niet te dik zijn, om nekklachten in bed te voorkomen.

  • Hardheid van het matras

    Houd tenslotte rekening met de hardheid van het matras. In een zachter matras zak je wat verder weg, waardoor ook het hoofdkussen niet zo hard en hoog hoeft te zijn. En andersom, waardoor een stevig matras ook om een ander type kussen vraagt.

Verschillende materialen hoofdkussens bij nekklachten

Je hebt binnen de hoofdkussens bij nekklachten de keuze uit diverse materialen en afmetingen. Kies met dons of wol voor een zacht kussen, terwijl je met andere vullingen eenvoudig kiest voor een hoger en steviger model. En gaat het je om specifieke afmetingen? Je kunt naast de langwerpige kussens, natuurlijk ook een keuze maken uit de modellen in 60x70, in 60x60 en de andere populaire afmetingen voor op bed. Ontdek ons complete assortiment met hoofdkussens, om daar een goede keuze uit te kunnen maken.

Koop nu jouw hoofdkussen bij nekklachten

Een hoofdkussen bij nekklachten kopen? Kijk goed naar de manier waarop je slaapt, jouw postuur en de hardheid van het matras waar je op slaapt. Zo slaap je op een kussen dat je de juiste ondersteuning biedt, maar aan de andere kant niet te hard is. Een fijne keuze, die helpt nekklachten in bed te voorkomen. Direct een anti-nekklachten hoofdkussen kopen? Bestel online het kussen waar jij graag op wilt slapen, dan maken wij de verzending voor je in orde.