hoeslaken kopen

Wat is een hoeslaken?

Een hoeslaken is een onderlaken met elastische hoeken zodat het goed om je matras blijft zitten. Tevens biedt het bescherming aan je matras waardoor deze langer meegaat. Vaak wordt een hoeslaken gebruikt in combinatie met een molton. Een molton lijkt in eerste instantie veel op een hoeslaken. Echter, de techniek die gebruikt wordt om de stof ruw te maken noemen we moltoneren en wordt alleen toegepast op moltons.

Molton of hoeslaken?

Wanneer je kiest voor de combinatie molton en hoeslaken dan is het gebruikelijk dat je het hoeslaken over je molton heen doet. Naast het feit dat het extra bescherming biedt aan je matras ligt het ook nog eens heerlijk zacht. Wanneer je je bed doet verschonen dan is het aan te raden om je molton en hoeslaken ook te vervangen.

Welke soorten hoeslakens zijn er?

Je kunt je wel voorstellen dat er niet een standaard hoeslaken is dat om alle matrassen past. Denk hierbij aan de lengte, breedte en hoogte van het matras. Een topper matras is veel dunner dan een pocket veren matras. Wanneer je een boxspring hebt dan kun je kiezen uit een hoeslaken voor om je topper of voor matras en topper samen. Je begrijpt wel dat je voor de laatste optie een ander hoeslaken nodig hebt dan voor de eerste. De hoeken van een standaard hoeslaken zijn meestal niet hoog genoeg voor een boxspring matras met topper. Let er dus altijd goed op de hoekhoogte van het hoeslaken. Dit bepaalt uiteindelijk of het past of niet.

Welke soorten moltons zijn er?

Voor moltons geldt eigenlijk hetzelfde als voor hoeslakens. Je hebt de keuze uit verschillende soorten, maten en kleuren, zodat er altijd wel eentje geschikt is voor het type bed dat je hebt. Mocht je na het lezen van het artikel toch nog twijfelen neem dan contact op met onze customer care afdeling zij kunnen je verder helpen.