Waarom je nooit een hoeslaken moet gebruiken zonder molton?

Een hoeslaken beschermd je matras niet voldoende tegen vocht waardoor je matras niet de nodige bescherming krijgt tegen nachtelijk zweten en andere ongelukjes die in bed kunnen gebeuren. Een molton wordt met een speciale techniek bewerkt waardoor de stof beter absorbeert. Deze techniek noemen we moltoneren. Let wel een molton is niet waterdicht, maar door de absorberende eigenschappen zorgt het ervoor dat transpiratievocht geen kans krijgt om door te dringen tot je matras. Wil je je matras beschermen tegen bedplassen ga dan altijd voor een waterdichte matrasbeschermer en niet voor een Molton.

Er zijn mensen die een molton niet elke keer vervangen wanneer ze het bed verschonen, maar enkel het hoeslaken vervangen. Wij adviseren je om dit wel te doen. Zo houd je je matras in de beste conditie waardoor je er nog lang plezier aan zult beleven.

Wat is een hoeslaken?

Een hoeslaken is een laken met elastische hoeken dat je om je matras kunt doen. Bij een hoeslaken moet je er goed op letten dat de hoekhoogte van het hoeslaken overeenkomt met de dikte van het matras. Een goed passend hoeslaken voorkomt veel irritatie die tijdens de nacht kan ontstaan, doordat je hoeslaken gaat schuiven omdat deze te groot is of doordat de hoeken loslaten omdat het hoeslaken juist te klein is. Je kunt altijd voor vrijblijvend advies terecht bij onze klantenservice medewerkers.

Welke soorten hoeslakens zijn er?

Zoals eerder gezegd worden moltons en hoeslakens nog weleens door elkaar gehaald. Een molton voelt heel anders aan dan een hoeslaken dit komt door de techniek moltoneren die gebruikt wordt om de stof te ruwen. We hebben een ruim assortiment katoenen, Jersey, Satijn, Velours, Polyester en flanellen hoeslakens in diverse maten en kleuren en vandaag besteld = morgen in huis. Maak nu direct je keuze.