Ga hier naar Black Friday Deals 2019 actie

Boxspring uit elkaar halen

Een boxspring uit elkaar halen? Dat is makkelijker dan veel mensen denken, omdat de bedden niet op een ingewikkelde manier in elkaar zitten. Je kunt grote delen over het algemeen gewoon uit elkaar schuiven. Het hoofdbord kun je doorgaans het best als eerste verwijderen, waarna de rest van het bed als grote delen uit elkaar kan.

Het eenvoudig uit elkaar halen geldt in principe voor alle boxsprings die je kunt bestellen, waardoor je daar op een eenvoudige manier zelf mee aan de slag kunt. In principe liggen de matrassen gewoon los op de bedbodem, waardoor het gaat om een paar grote onderdelen die niet op een lastige manier met elkaar verbonden zijn. Het werkt een stuk makkelijker dan bij een complete bedombouw van bijvoorbeeld hout.

Zo verwijder je een boxspring hoofdbord

Beginnen om een boxspring uit elkaar te halen? Dat doe je bij het hoofdbord, als die aanwezig is natuurlijk. Zoek naar de schroeven, die zich vaak aan de onderkant zullen bevinden. Soms zitten de schroeven aan de zijkant, waardoor je er makkelijker bij kunt. Draai de schroeven of bouten los, die je ook aan de achterkant zou kunnen vinden. Zodra ze zijn losgeschroefd kun je het hoofdbord van de rest van het bed afschuiven, waarmee je het eerste onderdeel eraf hebt.

Zo haal je een boxspring uit elkaar

Wil je daarna de rest van de boxspring uit elkaar halen? Dat kan in een paar eenvoudige stappen:

  1. Verwijder het matras
    Haal de topper en daarna het matras of de matrassen van het bed. Als je de ruimte hebt kun je de boxspring gewoon uit elkaar schuiven, omdat de matrassen er los op liggen. Berg de matrassen tijdelijk ergens anders op, zodat je voldoende ruimte hebt om de rest van het bed uit elkaar te halen.
  2. Draai het bed om
    Zijn de matrassen eraf en heb je het hoofdbord verwijderd? Draai het bed dan om, zodat je de poten zichtbaar en toegankelijk maakt.
  3. Schroef de poten eraf
    Schroef de poten van de boxspring af, waarmee je die uit elkaar kunt halen. In principe is dit alles dat er moet gebeuren, omdat de rest van het bed uit één of twee grote delen zal bestaan.

Lease of koop een nieuwe boxspring bij Dekbed-Discounter

Wil je een boxspring uit elkaar halen of juist in elkaar zetten? Wij helpen je er graag mee op weg, aan de hand van een paar handige tips.

En ben je op zoek naar een nieuw bed, dat je het liefst eerst een keer uit zou proberen? Kom naar onze beddenwinkel in Gouda. Het is onze showroom, waar we de mooie boxspring bedden natuurlijk voor je hebben staan.

Vragen over de soorten boxsprings of over een van onze andere producten om heerlijk te slapen? Gebruik tussen 09:00 en 21:00 uur onze live-chat, bel ons op telefoonnummer 085 3032 813, stuur ons een e-mail naar klantenservice@dekbed-discounter.nl of stuur ons een bericht op Facebook https://www.facebook.com/dekbed.discounter/. We horen graag van je!