Ga hier naar de 3 Halen = 1 Betalen actie

Boxspring uit elkaar halen

Een boxspring uit elkaar halen? Dat is makkelijker dan veel mensen denken, omdat deze bedden niet op een ingewikkelde manier in elkaar zitten. Je kunt grote delen over het algemeen gewoon uit elkaar schuiven. Het hoofdbord kun je doorgaans het best als eerste verwijderen, waarna de rest van het bed als grote delen uit elkaar kan.

Het eenvoudig uit elkaar halen geldt in principe voor alle boxsprings die je kunt bestellen, waardoor je daar op een eenvoudige manier zelf mee aan de slag kunt. In principe liggen de matrassen gewoon los op de bedbodem, waardoor het gaat om een paar grote onderdelen die niet op een lastige manier met elkaar verbonden zijn. Het werkt een stuk makkelijker dan bij een complete bedombouw van bijvoorbeeld hout.

Zó verwijder je een boxspring hoofdbord

Beginnen om een boxspring uit elkaar te halen? Dat doe je bij het hoofdbord, als die aanwezig is, natuurlijk. Zoek eerst de schroeven op, die zich vaak aan de onderkant bevinden. Soms zitten de schroeven aan de zijkant. Is dat het geval, heb je iets meer mazzel, want daar kun je makkelijker bij. Draai de schroeven of bouten los. Zodra ze zijn losgeschroefd, kun je het hoofdbord van de rest van het bed afschuiven. Kijk, fase 1 is dan al afgerond.

Zó haal je een boxspring uit elkaar

Wil je daarna de rest van de boxspring uit elkaar halen? Dat kan in een paar eenvoudige stappen:

  1. Verwijder de topper(s) en het matras of de matrassen
    Haal de topper en daarna het matras of de matrassen van het bed. Als je de ruimte hebt, kun je de boxspring gewoon uit elkaar schuiven, omdat de matrassen er los op liggen. Berg de matrassen tijdelijk ergens anders op, zodat je voldoende ruimte hebt om de rest van het bed uit elkaar te halen.
  2. Draai het bed om
    Zijn de matrassen eraf en heb je het hoofdbord verwijderd? Draai het bed dan om en leg deze op de vloer, zodat je de poten zichtbaar en toegankelijk maakt. Als je extra voorzichtig wil zijn, kun je eerst een kleed neerleggen.
  3. Schroef de poten eraf
    Schroef de poten van de boxspring af, waarmee je die uit elkaar kunt halen. In principe is dit alles wat er moet gebeuren, omdat de rest van het bed uit één of twee grote delen zal bestaan.

Koop je nieuwe boxspring voordelig bij Dekbed-Discounter

Als je je boxspring uit elkaar wil halen, betekent dit zeer waarschijnlijk dat je een nieuwe boxspring aanschaft of al hebt aangeschaft. In het eerst geval: kijk eens naar het assortiment boxsprings van Dekbed-Discounter. We zijn een gevestigde naam als het aankomt op slaapproducten én onze naam zegt al dat je lekker wat discount krijgt!

Heb je al ergens een nieuwe besteld, maar kun je meteen ook wel tips gebruiken om die nieuwe boxspring juist ín elkaar te zetten? Lees dan onze tips daarvoor. 

Eerst onze boxsprings uitproberen in de showroom?

Ben je nog op zoek naar een nieuw bed, dat je eerst een keer uit wil proberen? Kom naar onze beddenwinkel in Gouda. Het is onze showroom, waar we de mooie boxspring bedden natuurlijk voor je hebben staan.

Vragen over de soorten boxsprings of over een van onze andere producten om heerlijk te slapen?
-Gebruik 7 dagen per week tussen 09:00 en 21:00 uur onze live-chat
-Bel ons op telefoonnummer 085 3032 813
-Stuur ons een e-mail naar klantenservice@dekbed-discounter.nl
-Of stuur ons een bericht op Facebook https://www.facebook.com/dekbed.discounter/.

We horen graag van je!