Wat is de levensduur van een boxspring?

Wat is de levensduur van een boxspring? Het is een vraag die we regelmatig krijgen bij Dekbed Discounter. Een goed bed kan technisch zo’n 20 tot 25 jaar mee, waardoor je daar zeer lang mee kunt doen. Toch gaat het ene bed beduidend langer mee dan het andere, omdat de levensduur ook afhangt van het onderhoud en de reiniging.

Onze boxsprings staan bekend om hun goede kwaliteit, waardoor de bedden gemiddeld genomen lang meegaan. Toch is het al na 5 jaar belangrijk om kritisch naar het bed te kijken. Het bed zelf gaat makkelijk meer dan 20 jaar mee, maar dat geldt niet voor het matras en zeker niet voor de topper die je daarop hebt liggen.

Hoe lang gaat een boxspring mee?

Tijdens je slaap verliest je zo’n 60ml vocht per uur. Dat betekent dat het matras iedere week meer dan 3 liter vocht te verwerken krijgt. Dat is een grote aanslag op jouw matras en topper, ook als je daarvoor beschermende materialen gebruikt. Bovendien zorgt jouw lichaam voor 8 uur durende verwarming. De combinatie van vocht en warme is een behoorlijke aanslag op de kwaliteit van de boxspring, waardoor met name het matras er door de jaren heen op achteruit kan gaan.

Let bovendien op de bekleding van de boxspring. De levensduur van het bed is zeer lang, maar de bekleding heeft meer aandacht nodig. In sommige gevallen kun je die van het bed afhalen, bijvoorbeeld om het te wassen. Daarmee zorg je ervoor dat zowel het matras, de topper als de bekleding lang mee kunnen, net als de rest van de boxspring waar je fijn op slaapt.

Tips om de levensduur van een boxspring te verlengen!

Wil je de levensduur van jouw boxspring verlengen? Het is verstandig om jouw topper en matras te voorzien van een molton. Het is een belangrijke beschermende laag, waarmee je transpiratie en ander vocht kunt opvangen. Uiteraard is het vervolgens belangrijk om die molton en jouw lakens regelmatig te wisselen en te wassen, waarmee je die goed schoon kunt houden.

Lease of koop een nieuwe boxspring bij Dekbed-Discounter

Wil je een nieuwe boxspring kopen en jouw oude uit elkaar halen? We helpen je er graag mee, zodat je daar zelf mee aan de slag kunt.

En vind je dat lastig of wil je er zelf liever niet aankomen om te kunnen vertrouwen op de maximale levensduur van een boxspring? Maak gebruik van lease, inclusief de professionele montage door onze specialisten. Je kunt op die manier rekenen op de maximale kwaliteit van de boxspring.

Vragen over de soorten boxsprings of over een van onze andere producten om heerlijk te slapen? Gebruik tussen 09:00 en 21:00 uur onze live-chat, bel ons op telefoonnummer 085 3032 813, stuur ons een e-mail naar klantenservice@dekbed-discounter.nl of stuur ons een bericht op Facebook https://www.facebook.com/dekbed.discounter/. We horen graag van je!