Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Je hebt ongetwijfeld de volgende twee woorden in onze webshop voorbij zien komen: ‘lits jumeaux’. Je weet dat het grote bedden zijn met bijbehorend beddengoed, maar verder heb je echt geen flauw idee wat het betekent. Lees verder, en je ontdek alles over lits jumeaux-bedden, beddengoed en meer.

Wat is een lits jumeaux?

Een lits jumeaux is in principe een bed dat groter is dan een tweepersoonsbed. Deze ruime bedden zijn minimaal 160 cm breed, en kunnen zelfs breder zijn dan 200 cm. Het gaat dus om queen- en kingsize-bedden. Deze zijn groter dan een normaal tweepersoonsbed: die zijn 140 cm breed. Wil je een lekker ruim bed? Kies voor een lits jumeaux.

Zoals je kan begrijpen is de term ‘lits jumeaux’ niet Nederlands. Weten waar het wel vandaan komt? Lees snel verder.

Wat betekent de term ‘lits jumeaux’ eigenlijk?

Een ‘lits jumeaux’ betekent - vrij vertaald uit het Frans - iets als ‘tweelingbedden’. Het zijn oorspronkelijk twee eenpersoonsbedden, maar aan elkaar vast gemaakt.

Vandaag de dag zie je dit eigenlijk nog maar weinig voorkomen. De naad in het midden ligt niet zo lekker. Nu zijn er wel toppers om de naad als het ware op te vullen, maar een ruime lits jumeaux ligt toch echt het lekkerst.

In buitenlandse hotels kom je de ouderwetse lits jumeaux-bedden zo nu en dan nog wel tegen. Bijvoorbeeld in Frankrijk, waar lits jumeauxs vandaan komen.

Verschillende soorten beddengoed voor je lits jumeaux

Bij een groot bed hoort natuurlijk beddengoed wat er perfect op past. Op je lits jumeaux heb je groter beddengoed nodig dan op een normaal tweepersoonsbed. Welk beddengoed welke maat nodig heeft ontdek je hier.

Dekbedovertrekken

We hebben twee verschillende maten lits jumeaux. We hebben de standaard dekbedovertrekken, en de extra grote.

Heb je een bed van 160 of 180 cm breed? Kies een dekbedovertrek van 240 cm bij 200/220 cm.

> Bekijk hier alle lits jumeaux dekbedovertrekken.

Heb je een extra groot bed van 200 cm, of zelfs breder? Kies voor onze lits jumeaux XL dekbedovertrekken. Deze zijn maar liefst 260 of 270 breed, en 220/240 lang.

> Bekijk hier alle lits jumeaux XL dekbedovertrekken.

Hoeslakens en moltons

Voor hoeslakens en moltons zijn er andere regels dan voor je dekbedovertrek. De maat van je hoeslaken en/of molton zijn hetzelfde als die van je matras. Zo weet je zeker dat ze er strak omheen zitten, maar dat je jezelf niet in het zweet hoeft te werken om ze om je matras te krijgen.

Een hoeslaken voor je lits jumeaux nodig? Bekijk hier alle hoeslakens, en gebruik de handige filters om de perfecte maat voor je nieuwe hoeslaken te vinden.

Extra bescherming voor je matras nodig? Bekijk hier alle moltons. Gebruik de filters om de ideale maat voor om je matras te vinden.

Bedspreien

Geef je lits jumeaux-bed extra uitstraling en warmte met een bedsprei. Onze bedspreien zijn allemaal 260 cm bij 250 cm, dus ze passen perfect op elk bed. Maak je queen- of kingsize bed luxer met onze bedspreien. Koop hier een bedsprei voor op je lits jumeaux.

Kees
Kan ik je helpen?