Materialen dekbedovertrekken

De verschillende materialen voor dekbedovertrekken met elkaar vergelijken? Je hebt de keuze uit een aantal verschillende stoffen en wevingen, waarvan we de verschillen voor je op een rij zullen zetten. Voor een fijn verkoelende dekbedovertrek of een anti-allergie model. En ben je op zoek naar een beetje meer luxe? Kies voor de ultieme zachte dekbedovertrekken of juist een exemplaar met een mooie glans. Je hebt online de keuze uit een breed assortiment, op basis van de verschillende materialen.

Welke materialen voor dekbedovertrekken zijn er en welke past er het best bij jou? Een paar belangrijke vragen, die we voor je kunnen beantwoorden. Alle materialen en modellen kun je vervolgens online bestellen. Bij ons uit de eigen voorraad, om daar snel onder te slapen en zelf te ervaren hoe dat inderdaad de ideale keuze is. Ontdek de verschillende materialen voor dekbedovertrekken, zodat je daar online de juiste keuze uit kunt maken.

De verschillende materialen dekbedovertrekken

Wij zetten de verschillende materialen voor dekbedovertrekken voor je op een rij:

 • Katoen
  Katoen is het meest populaire en meest gebruikte materiaal voor een dekbedovertrek. Het materiaal heeft een goede vochtregulatie en zorgt er met de verkoelende werking voor dat je er ook in het voorjaar en in de zomer op een comfortabele manier onder kunt slapen.

Los van het reguliere katoen heb je de keuze uit een paar interessante varianten. Met percale katoen kies je voor een dikkere weving van dit materiaal. Met een thread count van 200 of meer. Hierdoor voelt het materiaal voor jouw dekbedovertrek nog zachter aan, terwijl je kunt rekenen op dezelfde verkoelende werking en fijne vochtregulatie. Een andere variant is Egyptisch katoen. Daarmee kun je rekenen op langere draden van het katoen, waardoor de vochtregulerende eigenschappen nog een stukje beter zijn.

 • Synthetisch (polyester, microvezel)
  Op zoek naar een anti-allergie dekbedovertrek? Dan zijn de synthetische materialen voor de dekbedovertrekken de beste keuze. In polyester, microvezel of een combinatie van de beiden. De geslotens structuur van de materialen voorkomt dat stof en huisstofmijt zich daarin kunnen ophopen.
 • Flanel
  Flanel is een mooie luxe keuze, vooral dankzij de subtiele glans van dit materiaal. Om het bed mooi mee op te maken, zoals je dat kent van de luxe hotels.
 • Katoen satijn
  Binnen de materialen voor dekbedovertrekken een fijne zachte uitvoering van katoen. In een net iets andere weving, waardoor de zachte eigenschappen beter naar voren komen. Ook met een subtiele glans, voor een extra luxe uitstraling.
 • Linnen
  Een luxe materiaal voor jouw dekbedovertrek, waar je heerlijk luchtig onder kunt slapen. Een fijne keuze voor het voorjaar en de zomer, waarmee je jouw bed op een luxe en mooie manier kunt opmaken.

Welk materiaal dekbedovertrek past bij mij?

Benieuwd welke materialen voor dekbedovertrekken bij jouw passen? Bepaal hoe je graag wilt slapen. Heb je het snel warm? Dan is katoen waarschijnlijk het best geschikt. Synthetische materialen werken anti-allergisch en daarnaast heb je de keuze uit een aantal luxe uitvoeringen.

Bepaal aan de hand van het materiaal dat je kiest hoe je jouw dekbedovertrek kunt wassen en ontdek de andere belangrijke informatie de overtrekken.

Kies het best geschikte materiaal dekbedovertrek bij Dekbed-Discounter

Je kunt online dekbedovertrekken in alle materialen kopen, om daar op je gemak een goede keuze uit te maken. In katoen, polyester, microvezel, flanel, katoen satijn of in linnen. En in een van de varianten, zoals percale katoen of wellicht Egyptisch katoen. Online en op voorraad, voor een snelle verzending naar jouw adres.