Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Hoe was je een dekbedovertrek?

Jouw dekbedovertrekken wassen en benieuwd hoe je dat het best kunt aanpakken? Het is belangrijk om jouw nieuwe beddengoed altijd meteen een keer te wassen, voordat je er gebruik van maakt. Je bereidt jouw overtrek daarmee als het ware voor om er gebruik van te gaan maken op jouw bed. Zodat je de overtrek zo lang mogelijk kunt gebruiken, zonder dat je last krijgt van veel slijtage.

Een dekbedovertrek was je zo

Een dekbedovertrekken wassen is gelukkig niet moeilijk, mits je rekening houdt met een paar handige tips. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Was je overtrek binnenstebuiten
  Zowel de dekbedovertrek als de kussensloop kun je het best binnenstebuiten wassen, net als de meeste kleding. Je voorkomt op die manier slijtage aan de uitstraling, het ontwerp of de print. Terwijl je er aan de andere kant wel voor zorgt dat de overtrek goed schoon wordt. Het resultaat is een gewassen dekbedovertrek, zonder dat de kleuren vaal zullen worden of de print snel minder mooi wordt.
 • Doe de wasmachine niet te vol
  Het is altijd belangrijk om rekening te houden met het maximale vulgewicht, maar vooral op het moment dat je een dekbedovertrek wilt wassen. Doe de machine niet te vol, door daar maximaal één tweepersoons overtrek in te doen, of maximaal twee eenpersoons overtrekken. Was je hoeslaken bij voorkeur apart, omdat je anders het risico loopt dat deze in de overtrek zal rollen en niet goed schoon zal worden.
 • Kies het juiste aantal graden om te wassen
  Het is belangrijk om jouw dekbedovertrek te wassen op het juiste aantal graden. Kies voor 40 of 60 graden, afhankelijk van het materiaal en de kleuren. Daar gaan we hieronder meer uitgebreid voor je op in.
 • Haal de overtrek er op tijd uit
  Was jouw dekbedovertrek en haal die er vooral op tijd weer uit. Probeer het wasgoed niet te lang in de machine te laten zitten en voorkom daarmee dat het gaat kreuken. Droog je beddengoed het liefst aan de waslijn, of gebruik een zo laag mogelijke temperatuur en een anti-kreukprogramma in de droger.

Let op: koop je een microvezel dekbedovertrek? Die dien je de eerste keer binnenstebuiten en koud te wassen. Op die manier krijgt het materiaal z’n fijne eigenschappen, zodat je daar goed onder kunt slapen.

Op hoeveel graden was je een dekbedovertrek?

Benieuwd op hoeveel graden je jouw dekbedovertrek moet wassen? Je kunt standaard en voor de veiligheid gebruik maken van 40 graden Celsius. In combinatie met een kreukherstellend of fijn wasprogramma voorkomt het dat je jouw overtrek zal moeten strijken.

Wil je een kleurrijke dekbedovertrek wassen en weten hoeveel graden je daarvoor moet gebruiken? Vaak is het verstandig om dan gebruik te maken van 60 graden Celsius. Je voorkomt daarmee dat de wax die er is gebruikt er bij te lage temperaturen toe leidt dat de kleuren door gaan lopen. Lees het waslabel van jouw overtrek, zodat je het zeker weet.

Je kunt op die manier de dekbedovertrek wassen, net als de kussensloop die erbij zal zitten. En meer weten over de overtrekken? Wij vertellen je alle belangrijke informatie over de materialen, maten en modellen.

Kees
Kan ik je helpen?