Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: Gratis Dekbed

Bekijk alles

Gratis All-Season Dekbed

Gratis All-Season Dekbed bij bestellingen uit de actiecategorie

Nu een Gratis All-Season Dekbed ter waarde van € 139.99 ★★★★★ bij elke bestelling uit de actiecategorie! Let op: beperkte voorraad!

PLANTEN: 3 Halen 1 Betalen

Bekijk alles

3 halen 1 betalen op alle planten

3 Halen = 1 Betalen - 2e & 3e plant GRATIS geldig op alle planten uit de actiecategorie

GRATIS MOOIE PLANTEN DUS!

Kids

Beddengoed voor kids

Nachtkastjes en Hockers

Bekijk alles

Luxe Beddengoed

Bekijk alles

Luxe Beddengoed

Geef je slaapkamer een luxe hotel-look met beddengoed gemaakt van de beste materialen. Door het ruime assortiment aan luxe dekbedovertrekken vind je altijd wel een stijl die bij jou past!

Badtextiel

Bekijk alles

Badtextiel

Zoek je een baddoek of douchelaken in een specifieke kleur? Door het ruime assortiment aan kleuren vind je altijd wel een baddoek of douchelaken dat aan jouw wensen en behoeften voldoet!

Home & living

Bekijk alles

Wat zoek je precies?

Showrooms

Bekijk alles

Boxspring kopen?

Ben je op zoek naar een goedkope boxspring ? Bezoek onze showroom.
Boxspring kopen

Aan het laden...

Je hebt nog

XL Europese Dwergpalm | Chamaerops Humilis

XL Europese Dwergpalm | Chamaerops Humilis

2 - 4 werkdagen

Deze XL Europese Dwergpalm is ook geschikt als buitenplant. Scoor hem nu en profiteer!

109,99

79,99

In winkelwagen

Informatie XL Europese Dwergpalm | Chamaerops Humilis

De Chamaerops Humilis, of de Europese Dwergpalm is de enige palmsoort die van oorsprong uit Europa komt. Deze palm groeit vooral rondom het middellandse zee gebied. Deze palm kan zowel binnen als buiten worden geplaatst, dit komt doordat de palm goed vorst kan verdragen. Ook wordt de Chamaerops niet erg groot in vergelijking tot andere palmen. De Nederlandse bijnaam is daarom ook: Europese Dwergpalm of Dwergwaaierpalm.

Zeer populaire plant voor binnen en buiten
De Chamaerops Humilis is een tamelijk makkelijke plant. Het is een typische waaierpalm die compact opgroeit als een bossige struik. De Chamaerops humilis palmboom kan een uiterste hoogte van 8 meter halen, maar meestal blijft het bij 1 a 2 meter. Deze palm is zeer geliefd vanwege zijn winterhardheid en verdraagzaamheid van direct zonlicht. Zorg er wel voor dat je de plant voldoende water geeft. De plant kan namelijk slecht tegen een droge grond. Wil jij ook een tropische tuin, dan mag deze palm absoluut niet ontbreken. Ook als kamerplant is deze Chamaerops zeer geschikt, zet hem dan op een zonnige plek voor het raam.

Hoe zorg je voor mij?
De Chamaerops Humilis mag niet in de droge grond staan. Geef regelmatig water als de palm buiten in een kuip staat, vooral bij warme dagen. Binnen is het belangrijk dat de wortels niet in het water staan, omdat binnenbakken veelal geen drainage gaten hebben en overtollig water zodoende blijft staan. Geef, wanneer de plant binnen staat, geregeld kleine hoeveelheden water. Geef de plant bijvoorbeeld eens per vijf dagen water in de zomer en eens per 10 dagen in de winter. Deze palmen wensen veel zonlicht. Staat de Chamaerops binnen als kamerplant, zorg dan voor minimaal vijf uur direct zonlicht. Wanneer de palm te ver van het raam staat, zal de groei stagneren. Omdat oud blad vroeg of laat afsterft is voldoende groei noodzakelijk om de palm mooi te houden. Wanneer de Chamaerops Humilis naar buiten wordt verplaatst, waarbij de palm voorheen binnen wat verder van het raam stond, is het noodzakelijk hem geleidelijk aan direct zonlicht te laten wennen. Wanneer de palm zonder gewenning in direct zonlicht komt te staan kan het blad verbranden. Maar geen zorgen, de palm zal snel nieuw blad aanmaken dat prima bestand is tegen direct zonlicht.

Snoei en bloei
Doordat de Chamaerops Humilis niet zo groot kan worden is het eigenlijk niet nodig. Let op! De stam kan je niet snoeien, hierdoor zal de plant namelijk niet meer uitlopen en afsterven. Wel kan je lelijke bladeren verwijderen van de palm. Knip deze dichtbij de stam af, maar pas hierbij op voor de stekels. Vooral de onderste bladeren worden op den duur minder mooi. Dit is een natuurlijk proces, waar helaas weinig aan te doen is. Het is dan ook raadzaam om deze oude bladeren te verwijderen.

Een veilige reis direct vanaf de kweker
Alle onze planten worden regelrecht vanuit de kweker verzonden. Zo ben je er van verzekerd dat je groene vriend vers en gezond bij je thuis terecht komt. Naast dat de plant knettervers is wordt hij met veel zorgvuldigheid ingepakt en gaat hij op reis in een rechtopstaande verzendverpakking. We willen natuurlijk niet dat hij zich onderweg bezeert!

Optioneel: Culvita universele Plantenvoeding
Wil je extra goed voor je planten zorgen? De Culvita Universele Plantenvoeding is geschikt voor vrijwel alle binnen- en buitenplanten. Je bestelt de voeding gemakkelijk mee in het keuzemenu. Deze Culvita plantenvoeding bevat alles wat planten nodig hebben om mooi en gezond te blijven. De voedingsstoffen stimuleren groei en bloei. Vloeibaar dus makkelijk te doseren. Inhoud 500 ml.

Specificaties

Type Plant Kamerplant
Hoogte (incl. kwekerspot) 100 - 120 cm
Potmaat 24 cm
Waterbehoefte 1 keer per week
Luchtzuiverend Ja
Standplaats Volle zon
Huisdiervriendelijk Ja
Schrijf een beoordeling

Heb je dit al bekeken?