nieuwe maan slecht slapen

De nieuwe maan is een tijdperk dat veel mensen beïnvloedt, niet alleen in termen van emoties en gevoelens, maar ook in termen van slaap. Veel mensen rapporteren dat ze slechter slapen tijdens de nieuwe maan. Er zijn verschillende redenen waarom dit gebeurt en het is belangrijk om deze factoren te begrijpen om beter te kunnen slapen tijdens de nieuwe maan.

Ten eerste speelt de zwaartekracht een rol bij het beïnvloeden van onze slaap. De zwaartekracht verandert tijdens de nieuwe maan, wat kan resulteren in een onrustig en ongezond slaappatroon. De zwaartekracht veroorzaakt ook de getijden, en de getijden kunnen ook onze slaap beïnvloeden, vooral voor mensen die dicht bij de kust wonen.

Ten tweede speelt de mentale toestand van mensen een belangrijke rol in hoe ze slapen tijdens de nieuwe maan. Veel mensen rapporteren dat ze emotioneel onrustiger en onzekerder zijn tijdens de nieuwe maan. Dit kan resulteren in moeite met het vinden van slaap en het onderhouden van een diepe slaap.

nieuwe maan slecht slapen

Ten derde kan de lichtintensiteit tijdens de nieuwe maan ook een rol spelen in het beïnvloeden van onze slaap. De nieuwe maan is een periode van weinig licht, wat betekent dat ons lichaam minder aanmaakt van het slaaphormoon melatonine. Dit kan resulteren in moeite met het in slaap vallen en het onderhouden van een diepe slaap.

Om te helpen bij het verbeteren van de slaap tijdens de nieuwe maan, zijn er enkele dingen die men kan doen. Ten eerste is het belangrijk om een regelmatig slaaproutine te volgen, waaronder het tijdig naar bed gaan en het niet te laat opblijven. Het is ook belangrijk om ontspanningsroutines, zoals meditatie of yoga, in te voeren om de emotionele onrust te verminderen.

Ten tweede is het belangrijk om de slaapkamer zo donker mogelijk te maken. Dit kan door het gebruik van verduisteringsgordijnen of een slaapmasker. Het is ook belangrijk om te overwegen het gebruik van een lichttherapie-apparaat om de productie van melatonine te bevorderen.