mirtazapine slapen

Mirtazapine is een antidepresivum dat vaak wordt gebruikt om slaapproblemen te behandelen. Het werkt door het verhogen van bepaalde chemische stoffen in de hersenen, waaronder serotonine en norepinephrine, die helpen bij het reguleren van de stemming en het slaappatroon.

Mirtazapine is beschikbaar als een tablet en wordt meestal één keer per dag ingenomen, meestal 's avonds voor het slapen gaan. Het kan enkele weken duren voordat het volledige effect van de medicatie zichtbaar is.

Het is belangrijk om te realiseren dat mirtazapine niet bedoeld is om op lange termijn te worden gebruikt en dat het alleen onder begeleiding van een arts moet worden ingenomen. Het kan bijwerkingen hebben, waaronder verminderde eetlust, gewichtstoename, droge mond en verminderde seksuele begeerte.

Mirtazapine mag ook niet worden gebruikt door mensen met bepaalde medische aandoeningen, waaronder glaucoom, bloedarmoede, lever- of nieraandoeningen en epilepsie. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, moeten dit medicijn ook vermijden.

Als u overweegt mirtazapine te gebruiken om u te helpen beter te slapen, is het belangrijk om te overleggen met uw arts over de mogelijke risico's en voordelen en om te bepalen of dit de juiste keuze voor u is. Samen met uw arts kunt u beslissen of mirtazapine, samen met andere behandelingen, zoals veranderingen in de slaaproutine en ontspanningstechnieken, de beste aanpak is om u te helpen uw slaapproblemen op te lossen.